EtusivuMikä on VATESVerkostoProjektitKoulutusJulkaisutYhteystiedotKerro kaverilleTulostaKasvata tekstikokoaPienennä tekstikokoaSvenskaEnglishTEM käynnisti työelämän kehittämisstrategian valmistelun
 
Työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämän strategian tavoitteena on parantaa työllisyysastetta, työelämän laatua, työhyvinvointia ja työn tuottavuutta. Strategiatyön on tarkoitus valmistua ensi vuoden alkupuolella. Valmistelua varten TEM on asettanut johtoryhmän, johon on nimetty myös VATESin edustaja.
 
- Nyt vammaissektorilla on vaikuttamisen paikka ja meidän tulee koota ripeästi näkemyksemme siitä, mitä muutoksia todella tahdomme työelämään, jotta vammaiset pääsevät aidosti osaksi työelämää ja työsuhteista työllistämistä. Tämän vaikuttamispaikan hyödyntämiseksi VATES kontaktoi Kyvyt käyttöön - verkostonsa jäseniä ja vammaisjärjestöjä, jotta saadaan esiin keskeiset kehittämistavoitteet nykytilanteessa, sanoo toimitusjohtaja Marjatta Varanka VATES-säätiöstä.
 
- Kannustaisin myös työpaikoilla pohtimaan sitä, miten yhdessä rakentaisimme hyvän työelämän huoneentaulun omalle työpaikalle, sanoo johtoryhmän puheenjohtaja, työministeri Lauri Ihalainen 2.11. pidetyssä työelämän kehittämisstrategian käynnistysseminaarissa.
 
Johtoryhmän jäseninä ovat työmarkkinaosapuolet sekä Tekes, Työterveyslaitos, Työsuojelurahasto, Työturvallisuuskeskus sekä VATES-säätiö. Ministeriöistä mukana ovat työ- ja elinkeinoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, valtiovarainministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö.
 
Johtoryhmän tehtävänä on vastata strategiatyön valmistelusta ja varmistaa sen toimeenpanon käynnistyminen. Johtoryhmä vastaa myös laajan kansallisen yhteistyöhankkeen käynnistymisestä strategian toteuttamiseksi.
 
Työelämän kehittämisstrategia kuuluu pääministeri Jyrki Kataisen hallitusohjelmaan. Työelämän kehittämisstrategian työjaoston tehtävänä on puolestaan valmistella ja työstää johtoryhmän päätösten mukaisesti työelämän kehittämisstrategiaa.
 
Lisätietoa:
 
 
VATES-säätiö, Oltermannintie 8, PL 40, 00621 Helsinki, Puh. (09) 752 7551, Faksi (09) 7527 5521

Toteutus: Terraventum