Siirry pääsisältöön

Kärkihankkeista uusia mahdollisuuksia osatyökykyisille

04.09.2015

Osatyökykyisten henkilöiden aseman parantaminen on hallituksen kärkihankelistalla numerolla viisi. Päätoimenpiteet on listattu kolmeksi kohdaksi, jotka sisältävät useita alakohtia. Vates-säätiön kannalta merkittävää on, että osatyökykyisten työssä pysyminen ja työllistyminen avoimille työmarkkinoille on oma kärkihankkeensa.

Kärkihankkeissa yhtenä päätoimenpiteenä on vammaisten yrittäjyyden lisääminen. Myös hallituksen kärkihanke numero 2; terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen ja eriarvoisuuden vähentäminen sisältää uuden työn ja yrittäjyyden luomisen. Yrittäjyyden lisääminen nykyisessä työmarkkinatilanteessa on erityisen haastavaa, mutta se luo myös mahdollisuuksia uudenlaiseen yrittäjyyteen. Tässä on tilaisuus vammaisille yrittäjille tuoda esille omia yritysideoita ja siirtyä työelämään sellaisille aloille, joilta liukuu työvoimaa muualle ja joille syntyy yritysaukkoja.

Jaana Pakarinen
toimitusjohtaja

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!