Siirry pääsisältöön

Työvoimakoulutuksen ja ohjaavan palvelun resurssit tulee säilyttää

29.10.2015

Valtion vuoden 2016 talousarvioesityksessä todetaan, että pitkään työttömänä olleiden osuutta työvoimakoulutuksessa lisätään hyödyntämällä valmennuspalveluja, kokeiluja ja koulutuksen räätälöintiä. Työvoimakoulutuksen määrärahat vähenevät kolme miljoonaa edellisestä talousarviosta ja 8 miljoonaa vuoden 2014 talousarviosta. Vates-säätiö antoi lokakuussa lausunnon eduskunnan työvoima- ja tasa-arvovaliokunnalle ja kysyi myös taustayhteisöjen mielipiteitä rahoituksen vähentämisestä työvoimahallinnon palveluille.

Työvoimapalveluihin luetaan palkkatuettu työ, starttiraha, työvoimakoulutus, valmennukset ja työkokeilut. Budjettiesityksessä näiden yhteenlaskettu osallistujamäärä vähenee noin 20 % vajaasta 63 000:sta hieman yli 50 000:een. Valmennusten osuus vähenee 3400:sta noin puoleen eli 1600:aan. Työvoimakoulutusta ja erityisesti valmentavia ja ohjaavia palveluja ei tulisi vähentää osatyökykyisten ja vaikeammin työllistettävien osalta. Mahdollisuus koulutukseen on avain työllistymiseen. Työhönvalmennus tukee työnantajaa ja työntekijää. Vammaisjärjestöjen pitää olla mukana kehittämässä osatyökykyisille suunnattuja palveluja.

Jaana Pakarinen
toimitusjohtaja

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!