Siirry pääsisältöön

Tule edistämään vammaisten henkilöiden yrittäjyyden edellytyksiä

03.06.2016

Vammaisten henkilöiden yrittäjyyden ja itsensä työllistämisen mahdollisuuksien edistäminen sisältyy pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeisiin. Kevään 2016 aikana on käynnistynyt kaksi tätä tavoitetta edistävää hanketta.
Etsimme jo yrittäjäksi ryhtyneitä, yrittäjyyttä suunnittelevia ja yritystoiminnasta kiinnostuneita vammaisia henkilöitä kanssamme vaikuttamistyöhön. Jos siis kuulut johonkin edellä mainituista ryhmistä ja olet halukas kertomaan kokemuksistasi ja ilmaisemaan mielipiteesi lainsäädännöstä ja tukijärjestelmästä, toivomme, että annat meille yhteystietosi ja muutaman oleellisen taustatiedon alla olevan linkin kautta. Yhteystietojen antaminen ei velvoita mihinkään eikä tietoja jaeta eteenpäin.

Yhteystietojen antajille lähetetään muutama yrittäjyyteen liittyvä kysely. Vastaajille tiedotetaan myös hankkeiden edistymisestä. Toivomme siis ilmoittautumisia pikaisesti, mutta myös myöhemmin tulleet ilmoittautumiset huomioidaan.

Alla oleva kysely on suunnattu sekä yrittäjinä toimiville/aiemmin toimineille että yrittäjyyttä suunnitteleville tai suunnitelmista luopuneille henkilöille, joilla on liikunta-, näkö- tai kuulovamma tai kommunikaatiohäiriö. Kysely on auki 9.6 - 2.8.


Hankkeiden esittely

Yritystä! - Vammaisten henkilöiden yrittäjyyden edistäminen, RAY- projekti 2016 – 2018. Hallinnoi Invalidiliitto ry, yhteistyökumppaneina Kuurojen liitto ry, Lihastautiliitto ry, Neuroliitto ry, Nuorten ystävät ry, Näkövammaisten liitto ry, Vates säätiö sekä Suomen Yrittäjät ry.

Projektissa tuetaan vammaisten yrittäjien hyvinvointia ja jaksamista yritystoiminnassa, kehitetään ja edistetään vammaisten henkilöiden työllistymistä yrittäjyyden avulla sekä edistetään uusien yritystoimintojen syntymistä. Projektipaikkakuntia ovat Helsinki, Turku, Oulu ja Jyväskylä.

Projektin toimintamuotoina ovat yrittäjyyttä suunnittelevien ja aloittavien yrittäjien valmennus, ohjaus, mentorointi, koulutus ja verkostoitumistilaisuudet sekä vaikuttamistyö esteettömyys- ja saavutettavuusosaamisen parantamiseen yhteistyötahojen kanssa.

Projektin tavoitteena on lisätä vammaisten henkilöiden työelämäosallisuutta yrittäjyyden kautta ja tarjota projektiin osallistuneille vammaisilla henkilöillä paremmat edellytykset ja valmiudet toimia yrittäjinä. Ajatuksena on, että vammaisten henkilöiden tyytyväisyys omaan elämään ja yrittämiseen kasvaa ja he osallistuvat aktiivisesti yritysyhdistysten ja yrityshautomoiden toimintaan. Tavoitteena on myös, että projektin tuloksena syntyy 80 uutta vammaisten henkilöiden yritystä eri aloille.

lue lisää


Vammaisten henkilöiden yrittäjyys ja sen tuki, Valtioneuvoston kanslian rahoittama selvitys 4-12/2016 Selvityksen päätavoitteena on löytää Suomeen soveltuva kustannusvaikuttava toimintamalli vammaisten henkilöiden yrittäjyyden lisääntymiseen. Osatavoitteita ovat vammaisten henkilöiden yrittäjyyttä estävät ja mahdollistavien tekijöiden tunnistaminen; vammaisten henkilöiden yrittäjyyttä edistävien toimintamallien löytäminen ja niistä Suomeen soveltuvimpien ja kustannusvaikuttavimpien tunnistaminen; sekä toimeenpanosuunnitelman luominen. Selvityksen toteuttavat NHG Consulting Oy, Turun Yliopiston Kauppakorkeakoulu ja Vates-säätiö.

lue lisää

Lisätietoa: kehittämispäällikkö Jukka Lindberg, Vates-säätiö, jukka.lindberg@vates.fi