Kyvyt käyttöön -lehti 2/2016 ilmestynyt

Kyvyt käyttöön -lehden 2/2016 pääteemana on työllistymistä edistävä ja työssä pysymistä tukeva kuntoutus. Mikä on sosiaalisen kuntoutuksen rooli kuntoutuksen kokonaisuudistuksessa? Kerromme myös esimerkiksi, millaisin kuntoutuskeinoin kaksi kuulovammaista pystyi jatkamaan työssään ja miten harvinaisen sairauden kanssa elävä on saanut potkua työllistymiseensä järjestötoiminnan kautta. Aiheena myös osuuskunta työllistymisen muotona sekä eläkeuudistus.

Lehti on luettavissa sähköisesti pdf:nä tai Issuu-alustalla.

Kyvyt käyttöön 2/2016

Osku - Tie työelämään -verkkopalvelu on avattu

Sosiaali- ja terveysministeriö avasi 30.11. uuden Osku – Tie työelämään -verkkopalvelun. Palvelu on ajantasainen tietopankki osatyökykyisen työllistymisen ja työssä pysymisen tueksi.

Verkkopalvelulla on kolme kohderyhmää: osatyökykyisten apuna työskentelevät asiantuntijat, työnantajat sekä osatyökykyiset itse. Palvelun kehittäminen on osa hallituksen Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -kärkihanketta.

– Osatyökykyisten tueksi on olemassa paljon erilaisia keinoja, etuuksia ja palveluja. Verkkopalvelu kokoaa nämä tiedot yhteen osoitteeseen, taustoittaa Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihankkeen hankepäällikkö Päivi Mattila-Wiro.

Vates-säätiö on ollut mukana luomassa verkkopalvelua Kuntoutussäätiön ja Vakuutuskuntoutus VKK:n kanssa.

osku-verkkopalvelun tiedote stm:n sivuilla 

Tietopaketit tiedon lähteelle

Vates-säätiön sivuille ollaan kokoamassa eri lähteissä olevaa tietoa ja sisältöjä niitä yhdistävän teeman alle tietopaketeiksi. Tarkoitus on helpottaa tiedon löytämistä. Ensimmäinen tietopaketti on valmistunut ja sen aiheena on työelämän esteettömyys.

Tietopaketti-osio on tehty Tiedolla vaikuttaminen -hankkeessa.

Tutustu työelämän esteettömyys -tietopakettiin

Johtajan blogi

Koulutussopimuksessa huomioitava yhdenvertaisuus

YK:n yleissopimuksen mukaan kohtuullisia mukautuksia tulee toteuttaa koulutuksessa, joka korvaisi koulutusuudistuksessa työssäoppimisen. Erityisopiskelijoiden kohdalla on huomioitava mukautusten mahdollisuus, jotta YK:n vammaissopimuksen kohta yhdenvertaisuudesta koulutuksessa toteutuisi.

lue blogi

"Ongelmiin puututaan usein liian myöhään"

Kuntoutukseen ohjaamiseen väärä ajoitus tai muut ongelmat olivat yksi PARTY-hankekokonaisuuden väliseminaarin pääaiheita 22.11. Salossa. Työntekijä voi olla jopa lähes vuoden sairauslomalla ilman, että ammatillinen kuntoutus tulee esiin hoitosuunnitelmassa.

Tiivistelmä seminaarin sisällöstä

Kerro tarinasi - osallistu tutkimukseen!

Osallistu väitöskirjatutkimukseen, työnimenä Koulutuksen ja työn asema mielenterveyskuntoutujien elämänkerronnoissa. Kerro tarinasi.

Tutustu osallistumisohjeeseen

28.11.2016

Keuhkoahtaumatauti on yleinen ja lisääntyvä kansansairaus, joka huomataan kuitenkin yleensä liian myöhään. Yleensä sairastumisen aiheuttaa tupakointi, mutta tupakoinnin ohella keuhkoahtauman voivat aiheuttaa myös erilaiset pölyt, huurut, höyryt ja toisaalta perinnöllinen entsyymipuutos. Yleensä keuhkoahtaumaan sairastuneet voivat jatkaa työelämässä.

Keuhkoahtaumatauti ja työelämä

28.11.2016

Vatesin verkkosivuille on avattu uusi osio, jonne tulee tietopaketteja eri teemoista. Ensimmäisenä on auennut Työelämän esteettömyys -tietopaketti, jossa kerrotaan saavutettavuuden eri muodoista.

Tietopaketti esteettömyydestä avattu

Osallistu

Tiedolla vaikuttaminen -hanke toimittaa ja levittää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä edistäviä tietosisältöjä, ja edistää siten heidän työpaikan löytämistään. Lue lisää  

PARTY - parempaa työ- ja toimintakykyä - hankekokonaisuudessa vakiinnutetaan ja jatkokehitetään valtakunnallisesti työllistämistä edistävän monialaisen yhteispalvelun toimintaa. Lue lisää


 

Verkostotoiminta

Kyvyt Käyttöön -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka kokoaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai osatyökykyisten henkilöiden työllistymisestä kiinnostuneet toimijat. Vates-säätiön verkostotoimintaan kuuluvat myös kohdennetut keskustelu- ja tiedonvaihtoryhmät sekä verkostotoiminnan kehittämistyötä tekevät ryhmät.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

Lue lisääTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää