Verkostot edistävät vammaisten henkilöiden yrittäjyyttä

Vammaisten henkilöiden yrittäjyyttä Suomessa edistävät mm. tukea antavat verkostot ja muu vertaistuki sekä mahdollisuus kuljetuspalveluihin ja henkilökohtaiseen apuun. Tämä käy ilmi Vammaisten henkilöiden yrittäjyys ja sen tuki -hankkeen välituloksista. Hanketta toteutetaan osana Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintaa. Vates on mukana hankkeessa.

- Yritystoiminnan tulisi olla vammaisille henkilöille realistinen vaihtoehto työllistää itsensä, mutta moni käytännön asia on heille vammattomia vaikeampaa. Selvitämme, millaiset mallit tai niiden yhdistelmät sopivat parhaiten Suomeen, toteaa hankkeen yhdyshenkilö Pyry Niemelä Nordic Healthcare Groupista.

Tutustu tiedotteeseen

Ammatillisen kuntoutuksen keinoja ja työttömän arkea Turussa

Ammatillisen kuntoutuksen keinot olivat painopisteenä PARTY-hankkeen koulutuksessa Turussa 6.9.2016. Suurta kiinnostusta päivän aikana herättivät Kelan uudet, ensi vuonna voimaan tulevat työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen standardit.

PARTY on STM:n rahoittama hanke (ESR), joka edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä sekä luo heille uusia ja kokonaisvaltaisempia palveluja.

Lue koko artikkeli

Vatesilla ruotsinkielinen nettisivusto / Vates på svenska

Tervetuloa tutustumaan säätiön ruotsinkieliseen sivustoon, joka palvelee sekä ruotsinkielisiä että kaksikielisiä alan toimijoita. Olemme vuoden aikana selvittäneet yhteistyökumppaneidemme tarpeita ja toiveita, mm. kahdessa Vatesissa pidetyssä tiedotus- ja keskustelukokouksessa. Sivustoa tullaan kehittämään yhteistyössä kaikkien toimijoiden kanssa, joilla on ruotsinkielisiä, osatyökykyisiä asiakkaita.

Kom med och utveckla det tvåspråkiga samarbetet!

tutustu ruotsinkieliseen sivustoon

Johtajan blogi

Koordinointia yritysyhteistyöhön tarvitaan

Välityömarkkinatoimijoiden kokemus on, että yritykset tarvitsevat tietoa välityömarkkinoiden mahdollisuuksista rekrytoinnissa sekä haluavat kuulla muiden yrittäjien kokemuksia asiasta. Mikä taho voisi toimia linkkinä?

Lue lisää

Tule taustayhteisöksi

Vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden kuntoutusta ja työllistymistä edistävät yhteisöt voivat ilmoittaa halukkuutensa liittyä Vates-säätiön taustayhteisöiksi.

Lue lisää

Resilienssi työyhteisö joustaa muutoksissa

Resilienssi kuvaa yrityksen kykyä pärjätä jatkuvissa toimintaympäristön muutoksissa. Joustavuutta tarvitaan niin työntekijöiltä, työyhteisöiltä kuin johdoltakin. Vammaisella tai pitkäaikaissairaalla on usein kertynyt sellaista kärsivällisyyttä ja taitoa ratkoa ongelmia, jota ei välttämättä terveellä kollegalla ole, kirjoittaa Vatesin Tiina Jäppinen blogissaan.

Lue lisää

13.09.2016

Työterveyspäivillä Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula sanoi, että on aika arvostaa suomalaista työelämää - ja edetä yhdessä. Hän korosti luottamukseen perustuvaa työelämän kehittämistä: - Työkykyyn ja luovuuteen panostaminen ovat investointeja tuottavuuteen, sanoo Koivula.


08.09.2016

Ammatillisen kuntoutuksen keinot olivat painopisteenä PARTY-hankkeen koulutuksessa, joka tällä kertaa pidettiin Turussa 6.9.2016. Koulutukseen osallistui yli 70 henkilöä ja sali täyttyi ääriään myöten. Eri tahoilla on paljon saman nimisiä keinoja, jotka eroavat kuitenkin paljon sisällöltään toisistaan.

Osallistu

Tiedolla vaikuttaminen -hanke toimittaa ja levittää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä edistäviä tietosisältöjä, ja edistää siten heidän työpaikan löytämistään. Lue lisää  

PARTY - parempaa työ- ja toimintakykyä - hankekokonaisuudessa vakiinnutetaan ja jatkokehitetään valtakunnallisesti työllistämistä edistävän monialaisen yhteispalvelun toimintaa. Lue lisää


 

Verkostotoiminta

Kyvyt Käyttöön -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka kokoaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai osatyökykyisten henkilöiden työllistymisestä kiinnostuneet toimijat. Vates-säätiön verkostotoimintaan kuuluvat myös kohdennetut keskustelu- ja tiedonvaihtoryhmät sekä verkostotoiminnan kehittämistyötä tekevät ryhmät.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

Lue lisääTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää