Presidentti Niinistö Job Shadow Day -tapahtuman suojelijaksi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimii valtakunnallisena suojelijana Job Shadow Day -tapahtumalle 5.4.2017. Hän on antanut tervehdyksensä päivään osallistuville.

Lue presidentin tervehdys

 

President Niinistö beskyddare för Job Shadow Day

Republikens president Sauli Niinistö fungerar som nationell beskyddare för evenemanget Job Shadow Day 5.4.2017.

Läs presidents hälsning

Vates-päivät ensi viikolla

Vates-päivät 4.-5.4. Folkhälsan-talo, Helsinki.
Vates-päivät on perinteinen sosiaalisen ja tuetun työllistämisen ajankohtaisseminaari. Tänä vuonna huhtikuussa pidettävillä päivillä käsitellään erityisesti kahta teemaa: nuorten siirtymistä työelämään sekä työhön kuntoutusta. Suurissa työllisyyspalveluiden muutoksissa nämä ovat ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita.

Tilaisuudessa luovutetaan myös Vates-säätiön myöntämä Tulisielu-tunnustuspalkinto, jonka saa yksi toimialalla ansioitunut henkilö.

 Lue Kaija Rayn blogi, joka käsittelee mm. kuntoutuksen kokonaisuudistusta


Kuvassa paratriathlonisti Liisa Lilja, joka puhuu Vates-päivillä aiheesta urheilu työnä. Katso tästä video Liljasta Veikkauksen YouTube-kanavalla. 

Tutustu Vates-päivien ohjelmaan

Vates-säätiön kuntavaaliteemat

Kunnalla tulee jatkossa olla rooli työllistymispalveluiden järjestämisessä. Tulevaisuudessakin tarvitaan moniammatillista kuntien ja sosiaalitoimen yhteistyötä vaikeimmin työllistyvien henkilöiden palvelujen järjestämiseksi.

Nyt puhutaan uuden kunnan tehtävistä ja roolista!

Tutustu säätiön kuntavaaliteemoihin

Johtajan blogi

Vates-säätiön strategian yksi kolmesta painopisteestä on monimuotoisen työelämän edistäminen. Monimuotoisuuden toteuttamisessa oleellista on tehdä se näkyväksi. Kun muokataan käytäntöjä, muokataan asenteita.

lue blogi

Tule taustayhteisöksi

Vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden kuntoutusta ja työllistymistä edistävät yhteisöt voivat ilmoittaa halukkuutensa liittyä Vates-säätiön taustayhteisöiksi.

tietoa liittymisestä

Arviointi työllistymisen tukena

PARTY-hankekokonaisuuden koulutuspäivä 14.2. kokosi Helsinkiin noin 70 ammattilaista kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta työ- ja toimintakyvyn arviointimenetelmät työllistymisen tukena. Tavoitteina oli mm. työttömän hoito- ja palveluprosessin kehittäminen, jossa painopisteenä etenkin työkyvyn erilaiset arviointimenetelmät.

yhteenveto koulutuspäivästä

13.03.2017

Sydänlehden maaliskuun numerossa kerrotaan työllistymisen tuista. Sydänliittoon kuuluu noin 75 000 henkilöjäsentä, 16 sydänpiiriä, 226 sydänyhdistystä sekä kolme valtakunnallisesti toimivaa jäsenjärjestöä.

Sydänlehti sykähtelee työllistämisen tuille

13.03.2017

Tänä vuonna Aivoviikkoa vietetään 14.-19.3., jonka teemana on Aivoterveyttä läheltä. Aivoja hellivät elämäntavat tukevat aivojen terveyttä ja toisaalta edistävät neurologisesti sairaiden ja vammaisten ihmisten hyvinvointia.

Osallistu

Tiedolla vaikuttaminen -hanke toimittaa ja levittää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä edistäviä tietosisältöjä, ja edistää siten heidän työpaikan löytämistään. Lue lisää  

PARTY - parempaa työ- ja toimintakykyä - hankekokonaisuudessa vakiinnutetaan ja jatkokehitetään valtakunnallisesti työllistämistä edistävän monialaisen yhteispalvelun toimintaa. Lue lisää


 

Verkostotoiminta

Kyvyt Käyttöön -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka kokoaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai osatyökykyisten henkilöiden työllistymisestä kiinnostuneet toimijat. Vates-säätiön verkostotoimintaan kuuluvat myös kohdennetut keskustelu- ja tiedonvaihtoryhmät sekä verkostotoiminnan kehittämistyötä tekevät ryhmät.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

Lue lisääTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää