SuomiAreenassa pohdittiin mm. kuka kelpaa töihin

Tänä vuonna SOSTE ry oli yksi SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneista, ja myös Vates oli mukana suunnittelutyössä SOSTEn jäsenenä. SuomiAreena on jokavuotinen Pori Jazzien yhteydessä käytävä yhteiskunnallinen keskustelusarja, jota esitetään MTV:llä. Avauspäivänä 11.7. järjestettiin paneelit Kuka kelpaa töihin? ja Suuri hoivakeskustelu, joiden sisältö suunniteltiin SOSTEn jäsenjärjestöjen ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kesken. Molemmissa oli mukana sekä kokemusasiantuntijoita että mm. arkkipiispa Kari Mäkinen.

Kuka kelpaa töihin -keskustelussa keskusteltiin mm. palkkatuesta osatyökykyisten työllistämisessä ja asennemuutoksesta. Kuten LL Tuulamaaria Toivanen korosti: ihmisten erilaiset kyvyt tulisi nähdä voimavaroina eikä etsiä vain heikkouksia.

Yleissopimus vahvistaa vammaisten henkilöiden työelämäosallisuutta

YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksien yleissopimus astui voimaan Suomessa 10.6.2016. Vammaisjärjestöt ja muut alan toimijat juhlivat merkkipäivää yhdessä.Sopimuksen ratifiointia ja voimaantuloa odotettiin kymmenen vuotta. Merkkipäivää juhlittiin eduskuntatalon Pikkuparlamentin edustalla musiikin, performanssien ja järjestäjätahojen tervehdyssanojen voimin. Tervehdyksensä juhlapäivään toivat mm. Kynnys ry:n toiminnanjohtaja Kalle Könkkölä, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä ja valtakunnallisen vammaisneuvoston pääsihteeri Merja Heikkonen.

Lue lisää

Kuntoutukseen ohjaamisen oikea-aikaisuus ontuu - mikä mättää?

Kysymyksen esitti työterveyshuollon erikoislääkäri Raija Kerätär PARTY Parempaa työ- ja toimintakykyä -hankkeen koulutustilaisuudessa 7.6. ”Heikossa kunnossa olevat asiakkaat eivät itse vaadi palveluja”, painotti Kerätär. Hän nosti esiin mm. sote-ratkaisun tuomat johtamisen kysymykset. "Työn organisointi ja palvelutarpeen mukaisen työn toteutuminen vaativat paljon ponnisteluja."

PARTY Parempaa työ- ja toimintakykyä -hankkeessa kehitetään parempia tapoja tukea työttömien työkykyä. Hankkeessa nostetaan esille mm. kuntoutuskoordinaatiota, ohjausosaamista sekä sosiaalista, lääkinnällistä ja ammatillista kuntoutusta.

lue artikkeli

Vates lomalla heinäkuun

Vateslaiset viettävät kesälomaa pääasiassa 4.7. - 31.7. välisen ajan, jolloin toimisto on suljettuna. Toivotamme kaikille leppoisaa, piristävää ja lämmintä kesäaikaa!

Toimitusjohtajan blogi

Yrittäjyys vaatii vammaiselta extraponnisteluja 

Vammainen yrittäjä voi saada tiedollista ja rahallista tukea yritystoimintaansa kuten kuka tahansa yrittäjäksi pyrkivä. Vammaisella yrittäjällä on kuitenkin haasteita normaaleissa yrittäjärutiineissa. Avuntarve työn hoitamisessa myös nostaa omia kustannuksia.

Lue lisää

Kutsu vammaisten henkilöiden yrittäjyyskyselyyn

Etsimme kyselyllä jo yrittäjäksi ryhtyneitä, yrittäjyyttä suunnittelevia ja yritystoiminnasta kiinnostuneita vammaisia henkilöitä kertomaan kokemuksistaan ja ilmaisemaan mielipiteensä lainsäädännöstä ja tukijärjestelmästä. Kysely on suunnattu henkilöille, joilla on näkö-, kuulo- tai liikuntavamma tai kommunikaatiohäiriö.

linkki kyselyyn

06.06.2016

PAM nro 7/2016. Puutarhan hoito on jokioislaisen Jukka Jouhkin vahvaa aluetta kiinteistönhoitajan ammatissa. Syntymästään asti kuuron miehen apuvälineitä ovat älypuhelin, kynä ja paperi sekä välitön ote elämään.

Kyllä minä kukille mielessäni puhun

02.06.2016

Vates-päivien esitysten tiivistelmät osoittavat, että tänä vuonna päiviltä saatiin laaja kattaus niin esteettömyydestä, työllisyyshankkeista kuin osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen taloudellisista vaikutuksista ja tilastoista.

Vates-päivillä esteettömyys ja talousasiat laajasti esillä

Osallistu

Tiedolla vaikuttaminen -hanke toimittaa ja levittää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä edistäviä tietosisältöjä, ja edistää siten heidän työpaikan löytämistään. Lue lisää  

Aktivera resurser -projektet är svenskspråkiga samarbetsnätverk för att göra det lättare för funktionsnedsatta, funktionshindrade och långtidssjuka personer att få lönearbete. Aktuellt


 

Verkostotoiminta

Kyvyt Käyttöön -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka kokoaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai osatyökykyisten henkilöiden työllistymisestä kiinnostuneet toimijat. Vates-säätiön verkostotoimintaan kuuluvat myös kohdennetut keskustelu- ja tiedonvaihtoryhmät sekä verkostotoiminnan kehittämistyötä tekevät ryhmät.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

Lue lisääTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää