Tervetuloa Avoimiin oviin 28.2.

Vatesissa on jälleen Avoimet ovet 28.2. klo 13-16 vapaamuotoisen seurustelun merkeissä. Emme pidä puheita tai diasulkeisia toiminnastamme, vaan voit tulla tutustumaan meihin, vaihtamaan kuulumisia ja verkostoitumaan!

Aluekeskus Oltermannin aulassa on esillä Kaarisillan opiskelijoiden taidenäyttely 27.2. - 10.3. Osa tauluista nähtävänä Vatesin tiimitilassa Avoimet ovet -tapahtumassa.

Kuvassa Leopardi, puupiirros, tekijä Paul Gustafsson, 2015

Ilmoittaudu Avoimiin oviin

Tule Esteetön kieli työelämässä -tilaisuuteen 7. maaliskuuta

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten kielellä ja viestinnällä voidaan edistää tai rajoittaa vammaisen henkilön osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä. Esteetön kieli työelämässä 7.3. Tampereella, Pinninkatu 51.

Selkeä kieli ja oikea asenne varmistavat, että organisaation viesti ymmärretään oikein, koko työyhteisö ymmärtää tärkeät ohjeet ja kaikki työntekijät vammasta tai sairaudesta huolimatta saavat olla osallisina työyhteisössä.

Tilaisuuden järjestää Vates-säätiön Tiedolla vaikuttaminen -hanke (RAY) yhteistyössä Kehitysvammaisten Tukiliiton kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Lue lisää esteetön kieli -tilaisuudesta

Vates-päivillä asiaa työelämään siirtymistä ja työssä pysymisestä

Vates-päivät on perinteinen sosiaalisen ja tuetun työllistämisen ajankohtaisseminaari. Tänä vuonna huhtikuussa pidettävillä päivillä käsitellään erityisesti kahta teemaa: nuorten siirtymistä työelämään sekä työhön kuntoutusta. Suurissa työllisyyspalveluiden muutoksissa nämä ovat ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita.

Tilaisuudessa luovutetaan myös Vates-säätiön myöntämä Tulisielu-tunnustuspalkinto, jonka saa yksi toimialalla ansioitunut henkilö.

Vates-päivät 4.-5.4. Folkhälsan-talo, Helsinki.

Tutustu Vates-päivien ohjelmaan

Johtajan blogi

Vates-säätiön strategian yksi kolmesta painopisteestä on monimuotoisen työelämän edistäminen. Monimuotoisuuden toteuttamisessa oleellista on tehdä se näkyväksi. Kun muokataan käytäntöjä, muokataan asenteita.

lue blogi

Tule taustayhteisöksi

Vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja osatyökykyisten henkilöiden kuntoutusta ja työllistymistä edistävät yhteisöt voivat ilmoittaa halukkuutensa liittyä Vates-säätiön taustayhteisöiksi.

tietoa liittymisestä

Projektipäällikkö Keko-hankkeeseen haussa

KeKo - Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen -hankkeeseen haetaan kokopäiväistä projektipäällikköä. Hakuaika on ti 21.2. saakka.

Voit myös nyt ilmoittaa kiinnostuksesi projektin kanssa tehtävään yhteistyöhön. Lisätietoja kaija.ray (at) vates.fi

Tutustu hankkeeseen                    

  Hakuilmoitus  

14.02.2017

Kun omat pääviestit ja hissipuhe ovat valmiina, on paljon helpompi kertoa ja viestiä omasta työstään tärkeille sidosryhmille. Tämän totesivat myös 12 työhönvalmentajaa, jotka saapuivat maanantaina 13.2. työhönvalmentajien teemapäivään Vatesiin Helsinkiin.

Viestinnän koulutus työhönvalmentajille kiinnosti

01.02.2017

Tunnetko jo nämä portaalit - kutsu viestintäyhteistyöhön 2017 -tilaisuus täyttyi nopeasti ja lopulta koulutustilassa istui 30 henkilöä kuulemassa ja pohtimassa, millaista viestintäyhteistyötä voisimme tehdä. Jokainen aiheensa esittelijä esitti myös oman yhteistyökutsunta. Osallistujat pitivät tilaisuutta palautteen perusteella hyödyllisenä, koska sieltä sai paljon tietoa ja yhteistyökutsuja. Tilaisuuden järjesti Tiedolla vaikuttaminen -hanke (RAY) Helsingissä samassa talossa, missä Vates-säätiö toimii.

Osallistu

Tiedolla vaikuttaminen -hanke toimittaa ja levittää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä edistäviä tietosisältöjä, ja edistää siten heidän työpaikan löytämistään. Lue lisää  

PARTY - parempaa työ- ja toimintakykyä - hankekokonaisuudessa vakiinnutetaan ja jatkokehitetään valtakunnallisesti työllistämistä edistävän monialaisen yhteispalvelun toimintaa. Lue lisää


 

Verkostotoiminta

Kyvyt Käyttöön -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka kokoaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai osatyökykyisten henkilöiden työllistymisestä kiinnostuneet toimijat. Vates-säätiön verkostotoimintaan kuuluvat myös kohdennetut keskustelu- ja tiedonvaihtoryhmät sekä verkostotoiminnan kehittämistyötä tekevät ryhmät.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

Lue lisääTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää