Tuetun työllistymisen seminaari jälleen 11.12.

Kuva: Vatesin kuvapankki / Jenny SaloToista kertaa järjestettävä Tuetun työllistymisen seminaari ma 11.12. on ajankohtaispaketti, jossa käydään läpi meneillään olevia rakenteellisia uudistuksia ja valtakunnallista käytännön kehittämistyötä. Raija Tiainen STM:stä kertoo OTE-kärkihankkeen tilanteesta ja ISS Palveluiden Elli Velling puhuu ammatillisen koulutuksen reformin vaikutuksista työelämään. Katsaus myös kannustinloukkujen purkamisen etenemiseen, ja paljon muuta suuriin uudistuksiin liittyvää tuetun työllistymisen näkökulmasta.

Tilaisuus on suunnattu mm. järjestöjen, kuntien ja kaupunkien työllistymisen tukipalveluja tuottavien yksiköiden esimiehille ja työntekijöille.

Kuva: Vatesin kuvapankki / Jenny Salo

Tutustu Tuetun työllistymisen ohjelmaan

Eurajoki etsii kuntouttavan työtoiminan paikkoja kunnan sisältä

Eurajoen kunnanhallitus päätti keväällä 2017, että hallintokunnat tarjoavat kuntouttavan työtoiminnan paikkoja 10 prosenttia toimialansa virkojen ja toimien määrästä. Eurajoki ei enää odota, vaan halusi tarttua härkää sarvista kiinni. Kunnan perusturvajohtaja Alpo Komminaho (oikealla) pitää tärkeänä, että työllistymistä edistävä aktivointitavoite asetettiin seuraavan vuoden talousarvion yhdeksi seurantakohteeksi. 

- Tämä on ensimmäinen kerta, että kunnan sisällä pyritään aktiivisesti yhteisellä päätöksellä tukemaan heikoimmin työllistyvien asemaa, Komminaho sanoo. 

Lue Eurajoen päätöksestä vatesin artikkeleista

Tule Työelämäoikeutta!-koulutukseen 28.11. Helsingissä

Vates-säätiön työoikeuskoulutuksissa käsitellään vammaisten ja osatyökykyisten työllistymiseen liittyviä juridisia erityiskysymyksiä. Vuoden viimeinen Työelämäoikeutta!-koulutuspäivä pidetään ti 28.11. Helsingissä. Kouluttajana on VT Outi Tähtinen, asianajotoimisto Castrén & Snellman. Aiheena on oikeudet ja velvollisuudet työsuhteessa sekä työsuhteen päättäminen. 

Koulutuskokonaisuudet on suunnattu kaikille, joiden tehtäviin kuuluu vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden sekä vaikeasti työllistyvien henkilöiden ohjaaminen ja tukeminen työllistymään työsuhteeseen.

Lue päivän ohjelmasta ja ilmoittaudu

Johtajan blogi

Tulevaisuusselonteko työn murroksesta antaa runsaasti ajattelemisen aiheita osatyökykyisten työllistämisen uusiksi mahdollisuuksiksi, kirjoittaa Jaana Pakarinen.

lue jaanan blogiteksti

Miten luodaan luottamuksen verkosto?

KeKo-hankkeen tapaamissa on noussut esille, voisimmeko me järjestötoimijoina vahvistaa sekä omaa että muiden toimijoiden osaamista. Jakamalla omista kokemuksistaan ja oivalluksistaan voi syntyä jotain uutta. Jakamiseen tarvitaan kuitenkin luottamusta, kirjoittaa Mari Toivonen blogissa. 

Lue marin blogikirjoitus

Arvot vai hyveet vai molemmat?

Arvojen tulisi ohjata organisaation valintoja ja näyttää suuntaa. Hyveet ovat se perusta, jolla yhteisö toimii. Kaikilla on jollain tasolla olevia hyveitä, muuten organisaation toiminta ei olisi mahdollista, kirjoittaa Antti Kylliäinen Vatesin blogissa. 

Antin blogitekstiin

20.10.2017

Raumalainen työpankki Arbeetti Oy toimii Lounais-Suomessa tiiviissä yhteistyössä alueen kaupunkien ja kuntien kanssa. Toiminnan tavoitteena on löytää työpaikkoja pitkäaikaistyöttömille ja osatyökykyisille henkilöille.

Työpankki Arbeetti Oy - Tuettua työllistämistä yrityksen kautta

20.10.2017

Tuomas Saloma on CP-vammainen nuori mies, joka ei tyytynyt valtion tarjoamaan eläkeputkeen peruskoulun jälkeen. Sen sijaan hän lähti opiskelemaan graafista alaa Nakkilan käsi- ja taideteolliseen kouluun.

Tuomas Saloma on graafisen alan yrittäjänä Eurajoella

Osallistu

KeKo - Elinvoimaa järjestöille yhdessä vaikuttaen -sateenvarjohankkeen tarkoituksena on koota alueittain työllistämistä hoitavat kolmannen sektorin toimijat yhteen sekä auttaa ja tukea näiden yhteistä kehittämis- ja projektityötä.  lue lisää

Tiedolla vaikuttaminen -hanke toimittaa ja levittää osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä edistäviä tietosisältöjä, ja edistää siten heidän työpaikan löytämistään. Lue lisää  

PARTY - parempaa työ- ja toimintakykyä - hankekokonaisuudessa vakiinnutetaan ja jatkokehitetään valtakunnallisesti työllistämistä edistävän monialaisen yhteispalvelun toimintaa. Lue lisää


 

Verkostotoiminta

Kyvyt Käyttöön -verkosto on valtakunnallinen verkosto, joka kokoaa vammaisten, pitkäaikaissairaiden tai osatyökykyisten henkilöiden työllistymisestä kiinnostuneet toimijat. Vates-säätiön verkostotoimintaan kuuluvat myös kohdennetut keskustelu- ja tiedonvaihtoryhmät sekä verkostotoiminnan kehittämistyötä tekevät ryhmät.

Jäsenyys verkostossa on maksutonta.

Lue lisääTyöllistämistietoa kootusti

Tietoa osatyökykyisten palkkaamisesta ja palkkaamisen tuista. Lue lisää

Tietoa työpaikan hakijalle. Lue lisää.

Tietoa osatyökykyisen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan työllistämisestä työllistämisen ammattilaisille. Lue lisää