Siirry pääsisältöön

Syksy tuo mukanaan Elämänlaatua ruuasta -toiminnan pilotoinnin

03.08.2022

Elämänlaatua ruuasta -hanke palasi kesälomilta uuden vaiheen kynnykselle, sillä lähestyvä syksy tuo mukanaan toimintakonseptin pilotoinnin Klubitaloilla ja Päijät-Sotessa.

Loppukevään ja kesän aikana hankkeessa on työstetty ruokatoimintaa työssään ohjaaville verkkokoulutusta, kehitetty ruokatoiminnan suunnittelun työkaluja ja koottu materiaalipankkiin monenlaista toimintaa ruuan parissa toteutettavaksi. Pakettia päästään ensimmäistä kertaa testaamaan ja jatkokehittämään yhtenä kokonaisuutena kolmessa Päijät-Soten työpajassa elokuun puolivälin ja syyskuun lopun välillä. Tämän pienimuotoisen esipilotoinnin tarkoituksena on testata, kuinka kokonaisuuden eri osat toimivat yhdessä.Elämänlaatua ruuasta -verkkokoulutus ja muita materiaaleja.

Esipiloteista saadun palautteen perusteella kehitettyjä materiaaleja ehditään hetki hioa eteenpäin, ja mittavampi Elämänlaatua ruuasta -toiminnan pilotointi ajoittuu loppuvuoteen. Yhteinen starttipäivä pilottiin osallistuville järjestetään tiistaina 11.10, minkä jälkeen mukana olevat toimintaympäristöt toteuttavat Elämänlaatua ruuasta -toimintaa vuoden loppuun saakka. Toiminnan ohessa kerätään tietoa esimerkiksi siitä, miten verkkokoulutus lisää ohjaustyön ammattilaisten valmiuksia käsitellä ruoka- ja ravitsemusteemoja työssään. Samalla selvitetään, miten konseptin mukainen ruokatoiminta tukee Klubitalojen jäsenten ja Päijät-Soten asiakkaiden kokonaisvaltaista ravitsemusterveyttä ja ruokaan liittyvää tyytyväisyyttä.

Elämänlaatua ruuasta -toimintaan tutustumisessa pääsee jo elokuussa ottamaan pienen varaslähdön osallistumalla ti 4.10. klo 13–16 järjestettävään Elämänlaatua ruuasta -toiminta tutuksi -tapahtumaan. Yhteisen iltapäivän aikana tutustutaan Elämänlaatua ruuasta -toimintaan ja keskustellaan siitä, miksi ruokatoiminta kannattaa ja millä keinoin sitä voidaan vaivattomasti mutta suunnitelmallisesti toteuttaa. Voit ilmoittautua tilaisuuteen mukaan 30.9. saakka alla olevasta linkistä. 

Ilmoittaudu Elämänlaatua ruuasta -tapahtumaan

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!