Siirry pääsisältöön

Työkykyohjelman TE-palvelupiloteilla asiakaslähtöisyys kuntoon

07.02.2022

Pirkanmaan TE-palvelupilotissa käyttöönotettu työkykypistemäärä-mittari on alustavissa tuloksissa havaittu vaikuttavaksi työvälineeksi asiakkaan palvelutarvetta tarkennettaessa. Mittarin on todettu lyhyen käyttökokemuksen jälkeen auttavan asiakkaan palvelutarpeen arvioinnissa ja tarkentamisessa. Lisäksi mittarin käytön asiakaspalvelutilanteissa on huomattu helpottavan työkykyasioiden puheeksi ottamista asiakkaan kanssa.

Aiemmassa blogissa kirjoitin haasteesta, joka pilotissa oli huomattu liittyen työkykypistemäärä-mittarin kirjaamiseen asiakkaan asiakastietoihin. Nyt asiakastietojen kirjaamiskäytäntöjä on tarkistettu lainsäädännön näkökulmasta ja asia on ratkaistu myönteisesti. Ratkaisu tukee työkykypistemäärä-mittarin käyttöä osana asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Asiakkaan oma arvio työkyvystään on merkittävä tieto palvelutarvetta, palveluiden oikea-aikaisuutta ja työllistymistä mietittäessä.

Uskomme Pirkanmaan TE-palveluissa asiakkaan olevan oman tilanteensa asiantuntija. Me haluamme tuntea asiakkaamme, jotta voimme tarjota juuri oikeata palvelua sinun työllistymisesi tueksi. Työkykypistemäärä-mittari on käytössä Pirkanmaan TE-toimistossa pilotin ajan, vuoden 2022 loppuun saakka. Rohkaisevat kokemukset mittarin käytöstä viittaavat kuitenkin siihen, että mittari otetaan pysyväksi työvälineeksi Pirkanmaan TE-toimistossa.

Muutoksella kiinni työhön

Pirkanmaan TE-palvelupilotissa on työkykypistemäärä-mittarin lisäksi lähdetty kehittämään TE-palveluita tukea työllistymiseen tarvitsevien asiakkaiden työllistymisen tueksi. Olemme yhteistyössä Spring House Oy:n kanssa käynnistäneet valmennuspalveluiden kokonaisuuden, jossa asiakas saa tiivistä yksilöllistä tukea työllistyäkseen tai yrittäjyyden aloittamiseksi. TyöShift -muutoksella kiinni työhön, nimellä kulkeva palvelu pitää sisällään monipuolisia ratkaisuita työhön pääsemiseksi sekä työssä jatkamisen tueksi. Palvelussa on huomioitu myös yrittäjyydestä kiinnostuneet osatyökykyiset, joille on tarjolla räätälöityä yrittäjyysvalmennusta. Valmennuksessa panostetaan vahvaan työn etsintään ja asiakkaan tarpeen mukaan valmentaja on tukena myös työn aloituksen jälkeen työpaikalla. Intensiivisellä, yksilöllisellä valmennuksella on saatu jo lyhyen ajan jälkeen tuloksia - valmennuksen avulla on työllistynyt 4 asiakasta. Voit lukea lisää TyöShift-valmennuksesta alla olevasta linkistä.

TE-palvelupiloteilla tehdään vaikuttavaa kehittämistyötä asiakkaiden työllistymisen parantamiseksi. Pirkanmaan pilotin lisäksi käynnissä on useita muita alueellisia pilotteja. Pirkanmaan pilotin lisäksi pääset tutustumaan muihin pilotteihin alla olevasta linkistä. Sivustolla on mm. tuoreet pilottien väliraportit tutustuttavaksi.

Lisätietoa alueellisista TE-palvelupiloteista

Lisätietoa Pirkanmaan TE-palvelupilotista

Pirkanmaan TE-toimiston pilotin sivuille 

Palvelupäällikkö Niina Tammi
niina.tammi@te-toimisto.fi

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!