Siirry pääsisältöön

Vertaiskehittämisen ohjelma järjestötyöllistämisestä käynnistyi

14.12.2022

Järjestötyöllistäminen voidaan ymmärtää laajasti joko työttömän henkilön palkkaamiseksi järjestön työntekijäksi, tai järjestön tekemiksi työllistymistä edistäviksi toimiksi.

Kelta-valkoisella pohjalla piirros, jossa ihmisiä ja iso hehkulamppu. Otsikko: järjestötyöllistämisen vertaiskehittämisen ohjelma. Teksti: organisaatio työllistämisen prosessin kehittäminen, hyvien käytäntöjen ja ratkaisujen etsintä vertaisryhmässä ja järjestötyöllistämisen konkarien tuella. 2 logoa alareunassa. Vatesin aluetoiminta ja Järjestöt työllisyyden kuntakokeilussa -hanke toteuttavat yhteistyössä vertaiskehittämisen ohjelman järjestötyöllistämisen teemassa. Ohjelmassa käsitellään järjestötyöllistämiseen liittyviä teemoja. Teemat kattavat laajasti mm. työllistämisen perusasiat, rekrytoinnin ja työnantajan velvollisuudet aina työntekijöiden jatkosuunnitelmien miettimiseen asti. Ohjelman ensimmäinen tapaaminen oli marraskuun lopussa, ja ohjelma jatkuu toukokuun puoliväliin asti.

Vertaiskehittämisen ohjelmassa on mukana kaksitoista erikokoista järjestöä eri puolilta Suomea. Lisäksi mukana on kolme tuutoria järjestöistä. He ovat kokeneita järjestötyöllistäjiä ja he sparraavat osallistujia yhteisissä työpajoissa.

Alkukartoituksessa kysyttiin järjestöiltä, mitkä ovat heidän vahvuuksiaan järjestötyöllistämisessä ja mitä on tarve kehittää. Kehittämisen tarpeet vaihtelivat riippuen toimijasta. Mukana on mm. uuden työntekijän perehdytysprosessiin liittyvät asiat, työhyvinvointi ja ajantasainen tieto työllistämisen tuista. Jatkopolut ja yhteistyöverkostot nousivat myös useammassa vastauksessa kehittämisen kohteeksi.

Erityisen hienoa vertaiskehittämisessä on muun muassa kokemusten jakaminen: se, että tietää ettei ole haasteidensa kanssa yksin. Parhaimmillaan järjestötoimija voi antaa toisille organisaatioille tukea asioissa, jotka itsellä ovat vahvuusalueina. Ja vastaavasti voi itse saada tukea toiselta asiaan, joka omassa organisaatiossa kaipaa kehittämistä.

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!