Siirry pääsisältöön

Disability Employment Forum

22.10.2020 - 22.10.2020

Tule mukaan kehittämään työnantajayhteistyötä!

Aika: 22.10.2020 klo 9.30-15.30
Paikka: JUJU-keskus, Takomotie 8, Helsinki
Hinta: Maksuton

Vates, Mielenterveyden keskusliitto.

Disability Employment Forum on Vates-säätiön uusi konsepti vammaisten ja osatyökykyisten työllistymisen edistämiseksi.

Tavoitteena on kehittää työnantajayhteistyötä. Vuosittain järjestettävä tapahtuma on osa työnantajien kanssa käytävää vuoropuhelua ja tiedotusta tukimuodoista, palveluista ja käytännöistä, joilla voidaan edistää vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymistä. Teemaa nostetaan esiin eri yhteyksissä osana Vatesin toimintaa.

Disability Forum on kanava niille, jotka kaipaavat tukea ja vinkkejä työnantaja- ja yritysyhteistyön kehittämiseen käytännössä. Voit osallistua keskusteluun esim. Vatesin somekanavilla ja kertoa ajatuksistasi sähköpostitse tai kun tapaamme kasvokkain. Keskustelun pohjalta rakennamme seuraavaa tapahtumaa, joka järjestetään 22.10.2020.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa.

Seuraa Disability Employment Forum -sivua ja osallistu keskusteluun! Lisätietoja tapahtumasta tulossa lähempänä tilaisuutta.

Disability Employment Forumin sivulle


 

Ohjelma

Päivä koostuu neljästä osiosta, jossa alustukset ja keskustelu vuorottelevat. Jokaisen osion päätteeksi tuotamme yhdessä jonkin konkreettisen lopputuloksen kehittämis- tai vaikuttamistyön tukimateriaaliksi ja oman työn avuksi.

Käsittelemme pääteemoja niin kokemusasiantuntijoiden äänellä, ammattilaisten tiedon avulla kuin työnantajan tarpeiden kannalta.

Luvassa monipuolinen ja vuorovaikutteinen päivä!

Osio 1: Nuoret ja palvelujärjestelmä

Miltä palvelujärjestelmä näyttää töihin siirtyvälle nuorelle, jolla mielenterveyden haasteet vaikuttavat töihin pääsyyn? Mikä on parasta palvelujärjestelmän kautta tulevaa tukea näille nuorille? Entä miten järjestöt voivat parhaiten tukea nuorten työllistymistä?

Nuoret tarvitsevat ensimmäisen työkokemuksen – mikä on viestimme työnantajalle, joka empii nuoren palkkaamista tai koulutussopimusjaksolle ottamista?

Osio 2: Sosiaaliturvauudistus

Monenlaiset arjen haasteet saattavat vaikuttaa työllistymisen taustalla. Pureudumme tilanteisiin, joissa on tullut vastaan erilaisia pulmia. Välitämme terveiset sosiaaliturvan uudistamiskomitealle.

Osio 3: Työssä jaksaminen

Jaksaminen työssä voi vaihdella paljon, ja työpaikoilla saattaa moni asia mietityttää. Ratkaisuja etsitään esimiesten, työterveyshuollon ja koko työyhteisön avulla. Työpaikoilla on kehitetty monia erilaisia tukimuotoja. Lisätukea voi saada myös järjestöjen avulla. Tarkastelemme asiaa työpaikan arjen kautta.

Osio 4: Tästä saa puhua!

Työhön paluu pitkän tauon jälkeen helpottuu, kun voidaan yhdessä miettiä erilaisia työn kevennyksen ratkaisuja. Pohdimme samalla, mitä voimme odottaa ja olettaa sekä työhön palaajan että työyhteisön näkökulmasta.

Päivän päätteeksi sovimme keskustelun jatkosta ja julkistamme vuoden 2021 yhteistyökumppanin.

Ohjelma täydentyy kesän aikana.


 

Ilmoittaudu ennakkoon!

Kun ilmoittaudut ennakkoon, saat ajankohtaista tietoa seminaarista suoraan sähköpostiisi. Huomioithan, että ennakkoilmoittautuminen ei sido sinua osallistumaan eikä automaattisesti varmista sinulle paikkaa seminaarista. Olemme sinuun yhteyksissä, kun ohjelma valmistuu ja varsinainen ilmoittautuminen aukeaa.

Ennakkoilmoittautuminen (linkki aukeaa uuteen välilehteen)


Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Kaija Ray
044 0724 944
kaija.ray(at)vates.fi

Järjestösihteeri Meeri Riihelä
044 7735 708
meeri.riihela(at)vates.fi

takaisin tapahtumiin