Siirry pääsisältöön

Kysy lisää esteettömyysasiantuntijoilta

Huom. Sivun linkit avautuvat uuteen välilehteen.

Suomessa koulutetaan rakennetun ympäristön esteettömyyskartoittajia, joiden yhteystiedot löytyvät Esteettömyyskartoittajat -verkkosivulta.

Useat vammaisjärjestöt tarjoavat maksutonta esteettömyysneuvontaa myös työnantajille. Esteettömyyden asiantuntijoita löytyy mm. Invalidiliiton ESKE Esteettömyyskeskuksesta, Näkövammaisten liitosta, Kuuloliitosta.

Kehitysvammaisten Tukiliiton  Malike antaa lisätietoa esteettömyydestä ja turvallisuudesta etenkin retkien ja tapahtumien järjestäjille.

Kuuloliiton Kuulokynnys-verkkosivut sisältävät ajankohtaista tietoa esteettömän toimimisympäristön osa-alueista erityisesti kuulovammaisen näkökulmasta. Kuuloympäristön asiantuntijan yhteistiedot löytyvät mm. kuunteluympäristöä kuvaavalta sivustolta.  

Lisäksi sivuilta löytyy ratkaisuja hyvien käytännön toteutusten pohjaksi. Kuuloliitossa on kuuloympäristön asiantuntija-arkkitehti. Kuuloympäristön sivuille

Esteettömyys on monissa kunnissa vielä uusi asia, mutta kunnallisia esteettömyysasiamiehiä toimii ainakin Turussa, Laitilassa, Espoossa, Tampereella, Lappeenrannassa ja Vaasassa. Esteettömyysasioista kunnissa voi kysyä myös kuntien vammaisneuvostojen asiantuntijoilta. Epilepsialiiton  Avain-lehden artikkelissa vuodelta 2015 kerrottiin esteettömyysasiamiehen toiminnasta Lappeenrannassa, Turussa ja Vaasassa.

Oppilaitoksissa toimii yleensä myös erikseen nimetyt esteettömyysasiantuntijat. Lisätietoa korkeakoulujen esteettömyystoiminnasta. http://www.esok.fi/toiminta

Yksityisellä sektorilla löytyy paljon yksityisiä yrityksiä, jotka tarjoavat esteettömyyden asiantuntemusta ja konsultointia, kuten Avaava ja Annanpura