Siirry pääsisältöön

Tukena molemmalle osapuolelle

Työhönvalmentaja auttaa sekä työntekijää että työnhakijaa. Jos asiakkaat haluavat, valmentaja voi olla mukana sopimuksen teossa ja tukena rekrytoinnissa prosessin alusta loppuun.

Työhönvalmentaja (tai työvalmentaja) on ammatillisen kuntoutuksen palvelu, jota voivat hyödyntää niin työnantajat kuin vammaiset ja osatyökykyiset työttömät työnhakijatkin. Työhönvalmentaja tukee työnhakijaa työllistymisessä. Hän auttaa, avustaa ja valvoo asiakkaansa etua.

Työhönvalmentaja on työllistymisessä mukana sopimuksensa ja palvelunkäyttäjän tarpeen mukaan. Valmentajan palveluita käyttävän henkilön siirtyessä uuteen työpaikkaan työntekijä, työnantaja ja työvalmentaja sopivat työvalmennuksen sisällöstä ja tarpeesta. Työhönvalmentaja voi osallistua asiakkaansa työhaastatteluun, olla mukana työsopimuksen teossa ja työsopimuksen solmimisen jälkeen auttaa asiakkaan työhön perehdyttämisessä.

Ennen kuin työnhakija allekirjoittaa työsopimuksen, hänen olisi hyvä käydä työsopimus läpi työhönvalmentajan kanssa niin, ettei mikään työsopimuksen kohta jää epäselväksi. Tähän työsopimuksen läpikäymiseen olisi varattava riittävästi aikaa, sillä oikeusjärjestelmämme nojautuu sopimusten sitovuuden periaatteelle. Työsopimuksen läpikäyminen helpottaa myös työnantajan työtä. Työnantaja voi luottaa, että työntekijä on perehdytetty työsopimukseen niin että hän tietää, mihin hän on sitoutunut.

Työhönvalmentaja tukee työnhakijaa ja uutta työyhteisöä

Ennen työhönvalmentajan asiakkaan työsuhteen alkamista työvalmentaja selvittää työpaikan olosuhteita. Onko työyhteisö valmis uuden työntekijän tuloon työpaikalle? Valmentaja keskustelee asiakkaansa kanssa, kokeeko asiakas selviytyvänsä työstä.

Lisätietoa

Teppo Rautjärvi
Vaikuttamistyön assistentti
teppo.rautjarvi(at)vates.fi

 

 

 

Näin meillä - lue lisää Grundfosista.