Siirry pääsisältöön

Henkilöstön edustajille tietoa työkyvyn tuesta

ma lokak. 12 15:19:00 2020

Teksti: Kaija Ray

Kun työkyky heikkenee ja siihen tarvitaan apua ja tukea, työntekijän apuna voivat olla luottamusmiehet ja -valtuutetut sekä työsuojeluvaltuutetut. Työn tukena -verkkosivusto on luotu erityisesti työnantajille ja henkilöstön edustajille tiedoksi ja tueksi edistämään työpaikan monimuotoisuutta. Vates-säätiön toteuttaman sivuston sisällön suunnittelussa olivat mukana myös SAK ja Hyvinvointiala HALI ry, ja se toteutettiin Työsuojelurahaston tuella alkuvuodesta 2019.

Sivuston aineistossa ei ole erityisesti keskitytty vammaisten henkilöiden kohdalle tuleviin tilanteisiin. Materiaali raMies tietokoneella ja nainen katsoo selän takana tekemistä.kennettiin kaikenlaisten työyhteisöjen käyttöön, joskin toiveena oli, että näin voisimme herättää laajempaa keskustelua työyhteisöjen moninaisuudesta.

Sisältöä laajennetaan kehittämistoiminnassa

Työsuojelurahaston tuki mahdollisti sivuston sisällön suunnittelun ja toteutuksen, mutta ei oman koulutuksen rakentamista teeman ympärille. Vatesin kehittämistoiminnan henkilöstöltä voi kuitenkin pyytää konsultointeja aiheesta. Tulemme mielellämme keskustelemaan työssä jatkamisen tukikeinoista.

Sivuston aineistoa on tarkoitus laajentaa osana omaa kehittämistoimintaa. Tässä voimme tehdä yhteistyötä mm. eläkevakuutuslaitosten kanssa. Samoin työmarkkinajärjestöjen kautta meillä on mahdollisuus rakentaa kanavia viestin viemiseksi työpaikoille.

Kehittämistoimintamme painopiste on työhön pääsyn tuessa, mutta työssä pysyminen aiheuttaa omat haasteensa vammaisten ja osatyökykyisten arjessa. Työurien jatkumisella on isot niin yksilölliset kuin yhteiskunnalliset ja taloudellisetkin vaikutukset. Siksi haluamme olla mukana kehittämässä myös näitä ratkaisuja ja tukimuotoja.

Artikkeli on julkaistu Kyvyt käyttöön Monimuotoinen työelämä -extralehdessä 2020 (pdf aukeaa uuteen välilehteen)

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: