Siirry pääsisältöön

Kallama aloittaa Arvo-liiton toimitusjohtajana 15.8.

to elok. 04 12:33:00 2022

Kuva Susanna Kallamasta. Pitkät ruskeat hiukset, pyöreät silmälasit. Iloinen hymy. Tumma paitapusero.Susanna Kallama aloittaa Arvo-liiton eli Yhteiskunnallisten yritysten liiton ARVO ry:n uutena toimitusjohtaja 15.8.2022.  Yritysmaailma on hänelle tuttu entuudestaan, sillä hän siirtyy uuteen tehtävään Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtajan tehtävistä. Hänellä on työkokemusta myös Suomen Yrittäjistä, ja hän toiminut viestintäalan yrittäjänä.

– Uskon, että yrityksillä voi ja pitää olla merkittävä rooli yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemisessa ja meille kaikille paremman yhteiskunnan rakentamisessa. Yhteiskunnallinen vaikuttavuus on jo nyt yrityksille kilpailuetu, jonka merkitys vain korostuu tulevaisuudessa, sanoo Kallama.

Kallama on mukana luotsaamassa ARVO:n Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen konsortiota, jonka muut jäsenet ovat Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy, Kuntoutussäätiö sr, Osuustoimintakeskus Pellervo ry, Silta-Valmennusyhistys ry ja Vates-säätiö sr. Konsortio vastaa TEM:in rahoittaman osaamiskeskuksen toteutuksesta.

– Tehokkuus ja talouskasvu eivät enää yksin riitä, sillä sekä asiakkaat että työntekijät vaativat yrityksiltä merkityksellisyyttä. Meidän tehtävämme Arvo-liitossa on auttaa jäseniämme kehittämään ja todentamaan yhteiskunnallista vaikuttavuuttaan, hän jatkaa.

Tulevaisuuden yrityksiä ohjaavat yhä enemmän arvot ja merkityksellisyys. Kallama listaa omiksi arvoikseen tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yrittäjyyden.

Työhön integrointi ja työllistäminen

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen yhtenä tavoitteena on edistää osatyökykyisten henkilöiden työhön integrointia.

- Työ on keskeinen osa arkea ja elämää. Meille jokaiselle on tärkeää päästä hyödyntämään kykyjämme ja osaamistamme palkitsevassa työssä. Yhteiskunnassamme meidän on panostettava siihen, että myös osatyökykyiset löytävät oman työpolkunsa. Pidän arvokkaana sitä, että hallitus ja TEM tukevat tätä tehtävää. Sen on merkittävää myös työllisyysasteen kannalta - mitä paremman työllisyysasteen saavutamme, sitä vahvempi on hyvinvointimme, toteaa Kallama.

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus tarjoaakin neuvontaa myös siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon, jos yritys haluaa työllistää osatyökyisiä tai muita vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä. Osaamiskeskuksen neuvonnassa annetaan vinkkejä rahallisista ja muista tukimuodoista, mutta myös tietoa osatyökykyisen henkilön huomioon ottamisesta työyhteisössä.

Lisätietoa: www.arvoliitto.fi ja www.yyo.fi.  

Teksti: Tiina Jäppinen, Kuva: Arvo-liitto

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: