Siirry pääsisältöön

Asiantuntijalausunto: HE 30/2015 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2016

22.10.2015

Hallitusohjelman mukaan Suomessa palkitaan ahkeruudesta, työstä ja toimeliaisuudesta. Työ- ja elinkeinoministeriö asettaa toimialalleen alustavasti hallitusohjelmasta johdetut yhteiskunnalliset vaikuttavuustavoitteet vuodelle 2016, joista yhtenä on työllistämisen esteiden purkaminen ja työvoimahallinnon uudistaminen työllistymistä tukevaksi.

On positiivista, että hallitusohjelman yksi kärkihankkeista on kohdennettu osatyökykyisten työllistymisen edistämisen toimenpiteiden etsimiseen. Tähän liittyvät kokeilut ovat ensiarvoisen tärkeitä ja on myös tärkeää, että kokeiluista löydetään käytäntöjä, joilla osatyökykyisten työvoimapotentiaali saadaan pysyvästi käyttöön. Julkisen työvoima- ja yrityspalvelujen kokonaisuudistuksessa arvioidaan vaikeimmin työllistyvien työvoimapalveluiden järjestämisvastuun ja resurssien siirtomahdollisuus kunnille. Samalla tulee arvioida kunnan taloudellinen kantokyky selviytyä tehtävästä ja siirtää tehtävän toteuttamiseksi riittävästi resursseja valtion hallinnosta.

Lue lisää

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!