Siirry pääsisältöön

ESR-rahoitusta uusille työllistymishankkeille?

26.05.2015

Euroopan sosiaalirahastosta haetaan tänäkin vuonna myös vammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden työllistymiseen ja osallisuuden edistämiseen liittyville hankkeelle rahoitusta. THL:n tiloissa järjestetyssä Vammaisala verkostoituu -päivässä Helsingissä 26.5. saatiinkin hyvä tietopaketti ESR:n toimintalinja 5:n tavoitteista. Päivän tarkoituksena oli samalla luoda pohjaa vammaisalan uusien hankkeiden syntymisille - yhdessä verkostoitumalla

ESR:n "Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020" -ohjelman sosiaalisen osallisuuden edistämisen ja köyhyyden torjunnan toimintalinjan (TL 5) hankkeita koordinoi Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Sokra.

Hankkeesta voi olla ESR-rahoitusta enintään 80 prosenttia, loppu on ns. omarahoitusta. Yleisö olikin kiinnostunut, miten omarahoituksen voisi järjestää, jos on pieni yhdistys, eikä pääomaa sille ole. Tilaisuudessa selvisi, että moni hakee tukea mm. kunnilta. Ongelma on tiedostettu sosiaali- ja terveysministeriössäkin. Neuvotteluita monikanavarahoituksesta käydään ilmeisesti ainakin STM:n ja Raha-automaattiyhdistyksen välillä.

ESR-hankkeista saa tietoa rakennerahastot.fi verkkosivuilta. Sieltä löytyy kalenteri eri puolella Suomea järjestettävistä tilaisuuksista. Sivuilta voi tilata itselleen myös uutiskirjeen muistuttamaan hankeajoista.

Teksti: Tiina Jäppinen