Siirry pääsisältöön

Armollisuutta työelämään - Harva meistä on rautaa

18.03.2016

Kirkko ja kaupunki –lehti 17.3.2016: Kolmossivun juttuna ilmestyi  ”Harva meistä on rautaa” -artikkeli, jonka aiheena on osatyökykyisten henkilöiden työllistäminen ja työhön tukeminen Helsingin seurakunnissa. Sama artikkeli julkaistiin myös Valomerkki.fi -verkkosivuilla aiemmin.

"Harva meistä on rautaa" -artikkelissa haastellaan mm. projektityöntekijä Anna Hästöä, joka muistuttaa, että työyhteisöön kuuluminen on sosiaalisesti merkittävää: – Eräs työllistetty kertoi, kuinka hienolta tuntuu mennä töihin bussilla. Silloin oli samalla tavalla työmatkalainen kuten muutkin. Tuettu työllistäminen parantaa elämänlaatua ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Lisäksi lehden pääkirjoituksena on "Armollisuutta työelämään", joka puhuu vahvasti inhmillisyyden puolesta: - Koska meihin kaikkiin tulee joskus naarmuja ja voimamme hiljalleen vähenevät, on tarpeellista, että suomalaisia työmarkkinoita kehitetään paremmin ihmisen tarpeiden mukaan joustaviksi ja että työllistymiseen luodaan vaihtoehtoja, kirjoittaa toimituspäällikkö Päivi Ahoinpelto.

Kirkko ja kaupunki 17.3.2016