Siirry pääsisältöön

Järjestöt ja kirkko yhdessä Porin SuomiAreenassa

14.06.2016

SuomiAreena on perintinen Pori Jazzien yhteydessä käytävä yhteiskunnallinen keskustelusarja. SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneita ovat tänä vuonna Suomen sosiaali ja terveys SOSTE ry (mukana Suomen ev.lut. kirkko), RAY, TEM ja DNA. Kirkon ja SOSTEn yhteistä ohjelmaa on suunniteltu kevään aikana pienryhmässä, jossa myös Vates on ollut mukana.

Työelämän muutoksesta, työllisyydestä sekä yksilön ja yhteiskunnan vastuusta keskustellaan maanantaina 11.7. klo 10 otsikolla ”Kuka kelpaa töihin?”. Toimittaja Ville Blåfieldin luotsaamassa keskustelussa ovat mukana arkkipiispa Kari Mäkinen, yrittäjä, psykoterapeutti, LL Tuulamaria Toivanen Yritystä!-projektista, kansanedustaja Lauri Ihalainen, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Niinistö, asiantuntija Mikko Räsänen Elinkeinoelämän keskusliitosta sekä lääketieteen tohtori Raija Kerätär.

”Keskustelua sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta käydään vahvojen ehdoilla. Puhetta valinnanvapaudesta on paljon, terveyseroista ja tasa-arvosta puhutaan vähemmän. Ehjä yhteiskunta edellyttää kaikkien huomioimista”, SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas linjaa.

”Työelämää ja hoivaa koskevat ratkaisut ovat kysymyksiä ihmisarvosta ja kansalaisuudesta. Jääkö aktiivisten ja pystyvien varjoon ylijäämäkansalaisia ja ylijäämäihmisiä? Haluamme yhdessä herättää tästä keskustelua”, arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo.

Hoivan tulevaisuuteen pureudutaan maanantaina 11.7.2016 klo 13.30 järjestettävässä Suuressa hoivakeskustelussa. Maanantain ”Erilaisessa minglessä” Keski-Porin kirkossa tarjotaan hävikkiruokaa ohjelman kera. Tapahtuman järjestävät työttömät ja mielenterveyskuntoutujat.

katso suomiareenan ohjelma