Siirry pääsisältöön

Osku - Tie työelämään kokoaa tietoa osatyökykyisyydestä yhteen palveluun

02.02.2016

Syksyllä 2016 julkaistava osatyökykyisyyteen liittyvän tiedon verkkopalvelu on saanut nimekseen Osku - Tie työelämään. Sivuston sisällöntuotanto on käynnissä. Vates-säätiö on verkkopalvelun perustamisen ohjausryhmässä ja yhtenä sisällöntuottajana.

Käyttäjälähtöinen palvelu perustuu v. 2015 päättyneen STM:n Osatyökykyiset työssä (Osku) -ohjelman konseptivalikoimaan ja sivustoa varten tehtyyn määrittelytyöhön, johon osallistui STM:n lisäksi useita järjestöjä ja toimijoita. Osku tarjoaa ammattilaisten, yritysten ja osatyökykyisten käyttöön konkreettisen työkalun, joka ohjaa oikeisiin, kunkin tilanteeseen sopiviin palveluihin ja tietolähteisiin. Palvelussa voi myös jakaa tietoa ja keskustella. Sivuston testaukseen loppukeväästä 2016 pyydetään mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Myös Vates pyytää verkostostaan asiantuntemusta palvelun testaamiseen.

Verkkopalvelun rahoittajana on sosiaali- ja terveysministeriö (STM). Kuntoutussäätiö vastaa projektin etenemisestä ja verkkopalvelun valmistumisesta yhteistyökumppaneinaan Vates-säätiö ja Vakuutuskuntoutus VKK ry. Sivusto on osa hallituksen Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihanketta, jonka tavoitteena on helpottaa osatyökykyisten jatkamista työelämässä ja työllistymistä.

Verkkopalvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Trimedia. Osku - Tie työelämään on osa Kuntoutussäätiön uudistuvaa sivustoperhettä, johon kuuluu myös Kuntoutussaatio.fi sekä Kuntoutusportti.fi. Kuntoutussäätiön verkkopalveluympäristön kokonaisuudistuksen rahoittajana on Raha-automaattiyhdistys.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Kimmo Terävä
kimmo.terava@kuntoutussaatio.fi
p. 040 821 9981

Lisätietoa Vatesin sisällöistä:
kehittämiskoordinaattori Anne Korhonen
anne.korhonen@vates.fi
p. 045 676 5473