Siirry pääsisältöön

Suomen tulevaisuuden rakentajiksi tarvitaan kaikkien osaamista

24.03.2016

Skills Finland ry on valmentanut Suomen joukkueen International Abilympics -kilpailuun vuodesta 2007 alkaen. Lisäksi yhdistys järjestää vuosittain erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden kansalliset TaitajaPLUS-kilpailut osana Taitaja-suurtapahtumaa.

Kilpailuissa mitataan ammatillisia ja työelämän taitoja. Siksi ne ovat konkreettinen keino kehittää ja vertailla koulutusta kansallisesti eri oppilaitosten ja kansainvälisesti eri maiden välillä. Kilpailuun osallistuminen on rohkaiseva ja ammatillisesti antoisa kokemus, ja voi siten auttaa erityistä tukea tarvitsevia työelämään sijoittumisessa. Ennen kaikkea niiden avulla voidaan tehdä ammatillista erityisopetusta tunnetuksi, kehittää sitä ja kasvattaa sen arvostusta.

– Suomen tulevaisuutta rakentamaan tarvitaan kaikkien osaamista ja ammattitaitoa. Meillä jokaisella on omien kykyjemme mukaisesti oikeus oppia, osata ja osallistua, korostaa Invalidiliiton pääjohtaja Petri Pohjonen. Pohjonen kiteyttää tavoitteeksi ”kohti yhdenvertaista ja esteetöntä Suomea”.

Invalidiliiton omistamasta Validia Ammattiopistosta osallistuu International Abilympicsiin 5 kilpailijaa ja 3 tuomaria ja valmentajaa.

Joukkueen yhdeksän nuorta ovat opiskelijoita eri ammattikouluista: Ammattiopisto Luovista, Kiipulan ammattiopistosta, Sataedusta ja Validia Ammattiopistosta. Nuorten lisäksi Suomen maajoukkueessa on kahdeksan tuomaria ja valmentajaa, jotka ovat ammatillisia opettajia.

International Abilympics kisataan 23.–27.3.2016 Ranskan Bordeaux’ssa. Tulokset saadaan sunnuntaina 27.3.

Kuvassa Suomen maajoukkue, valmentajat ja ministeri Grahn-Laasonen ja muita kisojen taustahenkilöitä.
Kuva: Skills Finland / Helmi Kytölä

Suomen joukkue ja sen lajit

Kisatunnelmia joukkueen FB-sivuilla