Siirry pääsisältöön

Tammikuussa esitettävä ohjelmasarja penkoo työhön liittyviä myyttejä

12.01.2016

Tammikuussa YLE TV1:llä esitettävässä 8 myyttiä työstä -ohjelmasarjassa pureudutaan työelämää koskeviin hokemiin ja vallalla oleviin käsityksiin. Keskusteluttavassa ja viihdyttävässä TV-sarjassa suomalaisten omakuva raatajakansasta päivitetään 2010-luvulle. Sarjan kahdeksan jaksoa esitetään Yle TV1:llä 12. – 27.1 ja lisäksi jaksot ovat nähtävillä Yle Areenassa.

Ohjelmasarjan on Ylelle tehnyt tuotantoyhtiö ITV Studios Finland. Ohjelmayhteistyössä ovat mukana työ- ja elinkeinoministeriö, Suomalaisen Työn Liitto, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja Tekes. Ohjelmalla halutaan haastaa suomalaiset miettimään omaa identiteettiämme työn kautta ja kertomaan rakentavia tarinoita suomalaisesta työstä ja sen merkityksestä.

- Maailman talouden kasvu, kansainvälisyys ja teknologian kehitys avaavat meille uusia mahdollisuuksia. Nykyisillä asenteilla, toimintatavoilla ja ratkaisuilla emme välttämättä maailman valloitusta kuitenkaan tee. Nyt pitää olla kykyä ja rohkeutta tarttua kehitysalueisiimme ja uudistua. Meidän pitää päivittää tarina suomalaisesta työelämästä 2010-luvulle, toteaa Margita Klemetti Työelämä 2020 -hankkeesta.

- Ohjelman tarkoitus on herättää keskustelua. Tähän keskusteluun monipuolista osaamista ja näkemystä työelämästä ja sen kehittämisestä tarjoavat Työelämä 2020 -hankkeessa mukana olevat asiantuntijaorganisaatiot.
Vates-säätiö on yksi Työelämä 2020 -hankkeessa mukana olevista organisaatioista.

Karkkilasta Piilaaksoon

Ohjelman juontaa Maaretta Tukiainen. Jaksoissa hän matkaa ympäri Suomea ja jopa Piilaaksoon saakka tapaamaan erilaisia ihmisiä tavoitteenaan saada myyttiin mahdollisimman monta erilaista näkökulmaa. Maaretan jututettavana on mm. asiantuntijoita, poliitikkoja, mielipidetykkejä ja ideanikkareita.
- Tv-sarjassa puhutaan sellaisista suomalaisen työn teemoista, joihin jokaisella kansalaisella on tuntuma ja mielipiteitä. Pyrimme ohjelmalla tuomaan esiin erilaisia näkökulmia, jotka toivottavasti osaltaan rikastuttavat keskustelua työstä, sanoo Tukiainen.

Haastattelujen lisäksi jaksot sisältävät studiokeskustelun, jossa myyttiä käsitellään panelistien voimin. Vakiovieraina vuorottelevat professorit Alf Rehn ja Saara Taalas ja lisäksi studiossa on jaksoittain vaihtuvia vieraita.

Myytit jakso kerrallaan:
1. Suomessa työllä ei saa rikastua
2. Suomalainen ei osaa palvella
3. Suomalainen ei osaa myydä
4. Suomalainen on ahkera työntekijä
5. Suomessa ei kannata valmistaa mitään
6. Yli 50-vuotiaat eivät saa työtä
7. Yritysten ahneus tekee työttömiä
8. Mamut vievät meiltä työpaikat

Keskusteluun voi osallistua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #8myyttiä.