Siirry pääsisältöön

Vammaisjärjestön työllisyyspalvelut koottu esitteeksi

09.02.2016

Esite on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat rekrytoida vammaisten ja pitkäaikaissairaiden osaamista tai edistää heidän työllistymistään sekä työssä pysymistään. Esitteessä on mm. vammaisjärjestöjen työllisyyspalveluiden yhteystietoja sekä tietoa eri tukimuodoista.

Esite on tehty yhteistyössä Vammaisfoorumin työllisyysryhmän kanssa.

Esitettä voi tilata painettuna:
Tiina Jäppinen, tiina.jappinen@vates.fi
p. 040 5929 645
Vates-säätiö/Tiedolla vaikuttaminen -hanke

Useammalla kuin joka toisella suomalaisella työikäisellä henkilöllä on vähintään yksi vamma tai pitkäaikaissairaus. Vamma tai sairaus ei saa määritellä ihmisen osaamista työssään. Oikeilla tukitoimilla ja esteettömällä työympäristöllä on suuri merkitys sille, että kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus tehdä työtä ja työnantaja saa henkilöstön kaiken osaamisen ja kyvyt käyttöön.

Vammaisjärjestöt tarjoavat työllisyyspalveluita, joista työnantaja voi tiedustella osaavia tekijöitä avoinna oleviin tehtäviin, saada tietoa työn ja työolojen mukautuksesta, apuvälineistä ja esteettömyydestä sekä tukea osatyökykyisyyteen liittyvien tukien hakemiseen.

TE-toimiston asiantuntijat ja muut ammattilaiset saavat työllisyyspalveluista tietoa esimerkiksi siitä, onko vammalla tai sairaudella merkitystä uravalintaan tai työllistymiseen.

Oheisessä esitteessä on lisätietoa asiasta sekä niiden vammaisjärjestöjen yhteystiedot, joka kuuluvat Vammaisfoorumin työllisyysryhmään. Työelämään liittyvää erikoisosaamista voi kysyä myös muilta järjestöiltä.

Vammaisjärjestöjen työllisyyspalvelut -esite (pdf)

Esitettä voi tilata myös painettuna:
Tiina Jäppinen, tiina.jappinen@vates.fi
p. 040 5929 645
Tiedolla vaikuttaminen -hanke
Vates-säätiö