Siirry pääsisältöön

Yli 600 ideaa työllisyyden parantamiseksi

23.03.2016

Yhteensä 631 henkilöä vastasi kyselyyn, joka kartoitti keinoja työllisyyden parantamiseksi. Kyselyssä haettiin ratkaisuja esimerkiksi siihen, miten työnantajat voivat helpommin palkata työttömiä. Lisäksi selvitettiin, miten työttömät voisivat työllistyä tai ryhtyä yrittäjiksi nykyistä aktiivisemmin.

Ideoita koottiin Maria Kaisa Aulan tekemää selvitystä varten. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström antoi tammikuussa Aulan tehtäväksi kartoittaa eri toimijoiden näkemyksiä uusista tavoista työttömyyden vähentämiseksi. Hän seuloo näistä parhaat kokeiluehdotukset hallituksen käsittelyyn.

– Vastaajien määrä yllätti myönteisesti. Kansalaiset, järjestöt, oppilaitokset, yrittäjät sekä viranomaiset kunnista ja valtiolta sekä alan muut asiantuntijat ovat nähneet paljon vaivaa ja tehneet perusteltuja ehdotuksia. Vastauksissa on paljon kokemustietoa, jota kannattaa hyödyntää palveluiden kehittämisessä TEM:ssä laajemminkin, kiittelee Maria Kaisa Aula.

– Alustavan arvioinnin perusteella monia ehdotuksia yhdistää tarve vähentää byrokratiaa ja turhaksi koettua sääntelyä. Koulutuksen, työllisyyspalveluiden, kuntoutuksen, terveyden ja erilaisen sosiaaliturvan ei koeta toimivan asiakaslähtöisesti yhteen tai kannustavan omaan aktiivisuuteen.

Selvitys valmistuu huhtikuussa, jonka jälkeen hallitus päättää mahdollisista käynnistettävistä kokeiluista. Myös Vates säätiö lähetti ehdotuksensa kokeiluiksi ja keräsi niitä verkostoiltaan.

Lisätietoja selvityksestä osoitteessa www.tem.fi/tyollisyyskokeilut

Lähde: www.tem.fi