Siirry pääsisältöön

Yritystä! -projekti käynnistyy yrittäjäpäivällä

19.02.2016

Projektissa tuetaan vammaisten henkilöiden yrittäjyyttä valmentamalla ja tarjoamalla verkostoja.

Invalidiliiton ja muiden vammaisjärjestöjen yhteisprojekti käynnistyy huhtikuussa toden teolla ensimmäisen yrittäjäpäivän myötä. Päivän ja koko projektin ideana on helpottaa vammaisten henkilöiden työllistymistä oman yritystoiminnan kautta. 8.4. Helsingissä järjestettävän ensimmäisen yrittäjäpäivän tarkoituksena on vastata monia aloittelevia yrittäjiä askarruttaviin kysymyksiin: miten markkinoida ja myydä, millaisia rahoitusmahdollisuuksia on ja mitä ajankohtaista verotuksen ja sosiaaliturvan suhteen tulisi tietää. Ja toki pyritään vastaamaan kysymykseen: perustaisinko yrityksen.

Projektista vauhtia yrittäjille

Tammikuussa alkaneen yhteisprojekti pyrkii tukemaan vammaisia yrittäjiä neljällä eri osa-alueella. Projektin myötä saadaan henkilökohtaista tukea ja valmennusta yritystoiminnan aloittamiseen. Lisäksi tarjotaan koulutusta ja mentorointia vammaisille yrittäjille sekä mahdollisuus verkostoitua ja saada vertaistukea. Projektin neljäntenä tavoitteena on jakaa tietoa ja pyrkiä vaikuttamaan päätöksentekoon esimerkiksi kouluttamalla TE-toimistojen yritysneuvojia. Tavoitteena on että projektin päätyttyä Suomessa on 80 uutta vammaisen henkilön pyörittämää yritystä.

Mukana Yritystä! Vammaisten henkilöiden yrittäjyyden edistäminen -projektissa ovat Invalidiliiton lisäksi Kuurojen liitto ry, Lihastautiliitto ry, Neuroliitto ry, Nuorten ystävät ry, Näkövammaisten Keskusliitto ry, Vates-säätiö sekä Suomen yrittäjät. Projektia rahoittaa RAY.

Lisätietoja ensimmäisestä yrittäjäpäivästä ja koko projektista antaa projektipäällikkö Sinikka Winqvist, sinikka.winqvist@invalidiliitto.fi, p. 044 7650 633.