Siirry pääsisältöön

Reumaviikko alkoi 8.10. - Yli miljoona työikäistä kärsii tuki- ja liikuntaelinoireista

09.10.2017

Yli miljoona työikäistä suomalaista kärsii tuki- ja liikuntaelinoireista. Selkä- ja niskakivuista oli viimeisen kuukauden kuluessa kärsinyt joka kolmas työikäinen. Polvikipuja taas oli potenut joka neljäs.

Reumaliitto muistuttaa Reumaviikolla 8.-15.10. käynnistyneellä kampanjallaan, että tuki- ja liikuntaelinoireet ja -sairaudet eivät aina näy ulospäin, mutta niiden hoito ja huomioiminen työssä auttavat jaksamaan ja parhaimmillaan ehkäisevät sairauspoissaoloja ja työkyvyttömyyttä. Pienillä teoilla ja asenteilla on suuri merkitys.

Tuki- ja liikuntaelinten kunto on tärkeää ihmisen hyvinvoinnille ja sujuvalle arjelle. Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ovat suomalaisten yleisin syy lääkärissä käyntiin ja eniten työstä poissaoloja aiheuttava sairausryhmä. Ne ovat toiseksi yleisin syy myös työkyvyttömyyseläkkeisiin mielenterveyden ongelmien jälkeen. Lisäksi ne olivat vuonna 2016 yleisin syy Kelan maksaman sairauspäivärahakauden alkamiselle sekä syynä 30 prosentissa sairauspäivärahakausia.

Tuki- ja liikuntaelinoireiden helpottaminen parantaa elämänlaatua ja auttaa jaksamaan töissä. 

Tietoa ja keinoja uudelta sivustolta

Kampanjalle on avattu oma sivusto osoitteessa reumaliitto.fi/tyo. Sivustolta löytyy tietoa tuki- ja liikuntaelinoireista ja tarinoita siitä, miten tavalliset suomalaiset pärjäävät töissä esimerkiksi selkärankareuman ja nivelrikon kanssa. Sivuilta löytyy myös vinkkejä ja kokemuksia siitä, miten tuki- ja liikuntaelinten hyvinvointiin liittyviä asioita voi työpaikoilla huomioida entistä paremmin.

Valtakunnallinen Reumaviikko näkyy eri puolilla maata

Reumaliiton perinteisellä Reumaviikolla sen aluetoimikunnat ja yhdistykset järjestävät ympäri maata tapahtumia kuten yleisöluentoja, avointen ovien tilaisuuksia ja liikuntatapahtumia.

Reumaviikko avattiin 7.10. Tampereella. Samalla vietettiin Tampereen yhdistyksen 70-vuotisjuhlia. Maailman Reumapäivää vietetään torstaina 12.10.2017. Suomen Reumaliitto viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan teemalla Mielekästä elämää.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Toimitusjohtaja Maria Ekroth, p. 040 707 9114, maria.ekroth@reumaliitto.fi
Viestintäpäällikkö Henna Laitio, p. 040 779 5668, henna.laitio@reumaliitto.fi

www.reumaliitto.fi/tyo
www.reumaliitto.fi/medialle