Siirry pääsisältöön

Selkokieltä viestijöille!

05.05.2017

Piirroskuvasta hahmosta, joka lukee kirjaa.Haluatko oppia kirjoittamaan selkokieltä ja tietää, mikä tekstistä tekee helppolukuisen? Miten kirjoitat selkokielellä osatyökykyisten työelämään liittyvistä aiheista? Miten teet selkoa termeistä kuten ’osatyökykyinen’, ’työkyvyttömyyseläke’, ’työhönvalmennus’ tai ’sote-uudistus’?

Tervetuloa selkokielen kaksipäiväiseen kirjoituskoulutukseen, jossa tutustut selkokielen kirjoitusprosessiin ja –ohjeisiin. Koulutuksessa tehdään kirjoitusharjoituksia, joista osallistujat saavat palautetta.

Pääpaino on informaatioteksteissä, kuten verkkoteksteissä ja ohjeissa. Koulutuksessa tutustutaan myös selkojulkaisun ulkoasuun ja kuvitukseen. Ota oma tietokoneesi mukaan kirjoitusharjoituksia varten. Koulutus kestää kaksi päivää, joiden välissä voi halutessa työstää yksin tai yhdessä kollegojen kanssa harjoitustyötään.

Koulutus on kaksipäiväinen.

Aika: torstai 24.8. ja 7.9. kello 10 - 15 (aamukahvi klo 9.30 alkaen)

Paikka: Vates-säätiö, Oltermannintie 8, 00620 Helsinki, 2 krs

Osallistumismaksu: 200 euroa / hlö / 2 päivää. Osallistumismaksu sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin sekä aamukahvin ja lounaan.

Kenelle: Koulutukseen voivat osallistua kaikki, jotka haluavat oppia selkokieltä. Harjoitukset tehdään osatyökykyisten henkilöiden työelämään liittyvistä asioista, mutta harjoitukset voi tehdä myös muista aiheista.

Kouluttaja: Kouluttajana toimii Selkokeskuksen suunnittelija Eliisa Uotila.

Järjestäjä: Koulutus järjestetään yhteistyössä Tiedolla vaikuttaminen –hankkeen ja Selkokeskuksen kanssa.

Paikkoja: 14

Ilmoittautuminen 10.8.2017 mennessä verkkolomakkeella:  https://www.webropolsurveys.com/S/6C6E2804D2DE639D.par

Koulutukseen ilmoittaudutaan verkkolomakkeen kautta. Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähtetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Huomioithan tämän matka- ja majoitusvarauksissasi.

Koulutus toteutetaan, mikäli siihen osallistuu vähintään 10 henkilöä. Jos paikkoja riittää, voidaan ilmoittautumisia ottaa vielä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Osallistumismaksu sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin sekä aamukahvin ja lounaan. Osallistumismaksu laskutetaan tilaisuuden jälkeen. Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.

Peruutus: Ilmoita peruutuksesta sähköpostitse tiina.jappinen[@]vates.fi viimeistään 10.8.2017. Jos et pääse itse tulemaan, voit ilmoittaa tilallesi myös jonkun toisen henkilön, mutta laita muutos asiasta heti. Jos osallistuminen perutaan 10.8. jälkeen tai sitä ei tehdä lainkaan, osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.

Vates-säätiö / Tiedolla vaikuttaminen –hanke pidättää oikeuden muutoksiin ohjelmaan tai koulutuksen peruuntumiseen esimerkiksi kouluttajan sairastumisen takia.

Kuva: Papunet-kuvapankki / Sergio Palao / CATED. "Helppolukuinen"