Siirry pääsisältöön

Työllistämisen viestintäyhteistyötä kehiteltiin

01.02.2017

Tunnetko jo nämä portaalit - kutsu viestintäyhteistyöhön 2017 -tilaisuus täyttyi nopeasti ja lopulta koulutustilassa istui 30 henkilöä kuulemassa ja pohtimassa, millaista viestintäyhteistyötä voisimme tehdä. Jokainen aiheensa esittelijä esitti myös oman yhteistyökutsunta. Tilaisuuden järjesti Tiedolla vaikuttaminen -hanke (RAY) Helsingissä samassa talossa, missä Vates-säätiö toimii. Osallistujat pitivät tilaisuutta palautteen perusteella hyödyllisenä, koska sieltä sai paljon tietoa ja yhteistyökutsuja.

Eurostaviis -kampanja alkoi

Ensimmäisenä oli tarkoitus esitellä Työelämä 2020 -hanketta, mutta kun hankekoordinaattori Henni-Liisa Kirjavainen ei valitettavasti päässyt tulemaan, Vates-säätiöstä Tiina Jäppinen kertoi hyvin lyhykäisesti, että hankkeen tavoitteena on tehdä Suomen työelämästä Euroopan parasta. Työelämä 2020 haastaa työpaikat kehittämään toimintaansa ja toimintatapojaan omista lähtökohdistaan. Kehitystyö on mahdollista niin pienillä kuin suurilla työpaikoilla toimialasta riippumatta.

Henni-Liisa Kirjavainen lähetti kuitenkin osallistujille kuitenkin terveiset, että Työelämä 2020 -toimijat ottavat mielellään vastaan blogikirjoituksia, joita he voivat mahdollisesti julkaista hankkeen verkkosivuilla sekä jakaa niitä edelleen somessa. Heille voi ehdottaa myös uutisia ja tapahtumia edelleen julkaistavaksi. He myös jakavat mielellään muiden some-sisältöjä.

Työelämä 2020 -hankkeessa on avattu reilu viikko sitten uudet eurostaviis.fi -kampanjasivut. Sillä haetaan käyttäjiä Kehittämispolku-testille, jonka ovat laatineet Työelämä 2020 -hankkeen työelämätoimijat. Kampanja näkyy parhaillaan mediassa, mutta koko viestintäverkostoa kutsutaan mukaan markkinointiapuun. Henni-Liisa Kirjavaiselta (etunimi.sukunimi@tem.fi) voikin tiedustella nettibannereita ja paperisia esitteitä. Kampanjan video löytyy myös YouTubesta. Katso video

Innokylä-portaali sopii myös verkostoille

Kuva portaalin etusivustaInnokylä-portaalia esittelivät sivuston päätoimittaja Riikka Noponen THL:stä ja koordinaattori Tuula Kolari SOSTE:sta. Innokylä on hyvinvointi- ja terveysalan kaikille avoin yhteisö. Verkkopalvelu on kaikille avoin ja maksuton yhteisen kehittämisen ja ideoinnin ympäristö. Portaali tarjoaa tietoa, työkaluja, menetelmiä ja kumppaneita kehittämisen kaikkiin vaiheisiin.

Esittelyssä kävi ilmi, että se soveltuu hyvin myös erilaisten verkostojen kokoamis- ja työskentelyalustaksi. Se on myös viestijälle hyvä tiedonlähde, koska portaalin hakukoneilla voi hakea valtavasta määrästä hankkeita tietoa kohdentaen.

Innokylän pidetty palvelut myös tapahtumasivusto eli sinne voi kirjautumisen jälkeen lisätä myös omia toimialalle tarkoitettuja tapahtumia. Innokylän ylläpitäjät levittävät niistä tietoa edelleen somessa, mikäli tapahtuma ei ole voittoa tavoitteleva.  Omien tunnusten luonti on helppoa ja nopeaa.

Innokylää toteuttavat yhdessä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen Kuntaliitto (KL) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Osku Tie työelämään -portaali avattu

Innokylän portaalikuvatietyoelamaan.fi -portaali tarjoaa tietoa, keinoja ja ratkaisuja työssä jatkamiseen sekä työllistymiseen. Portaalia esitteli viestinnän asiantuntija Timo Korpela Kuntoutussäätiöstä. Osku – Tie työelämään on verkkopalvelu osatyökykyisten tueksi, ja sitä rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Korpela kertoi, että portaaliin otetaan mielellään vastaan esimerkiksi hyviä osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen esimerkkejä. Vs. viestintävastaava Kati Savela Vates-säätiöstä lisäsi, että portaaliin tarvitaan myös ammattilaiselta ammattilaiselle tuotettuja tarinoita.

Verkkopalvelu sisältää kattavasti ja ajantasaisesti tietoa ammattilaisten, osatyökykyisten ja yritysten käyttöön. Sivustolla huomioidaan sekä työelämässä mukana olevan että kohti työelämää pyrkivän osatyökykyisen tilanne, keinot ja ratkaisut.

Palvelu perustuu Osatyökykyiset työssä (Osku) -ohjelman toimintakonseptin keinovalikoimaan ja on osa hallituksen Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -kärkihanketta. Kuntoutussäätiö on vastannut palvelun rakentamisesta yhdessä Vates-säätiö sr:n ja Vakuutuskuntoutus VKK ry:n kanssa.

Aamupäivän lopuksi osallistujat esittivät muille oman yhteistyökutsunsa. Omaa toimintaansa ja yhteiskutsun esittivät: Aula työkoti - Työelämän tuoreet tuulet -projekti, Palkka mut -projekti / KVL, Näkövammaisten liitto - työllisyyspalvelut, Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (PAEK), Taidoista työpoluiksi –projekti /Rinnekoti-Säätiö
ratko.fi, Vamlas, Tiedolla vaikuttaminen, Vates sekä Yritysveistämö. Lisäksi jaossa oli materiaalit seuraavilta yhteisöiltä: Validia Ammattiopisto – Mahdollisuuksien talo / Viestintäyhteistyötä ja Tuloksia Työllistymisprosesseilla – Yläfemma! Varsinais-Suomen ELY-keskus

Tilaisuuden järjesti Tiedolla vaikuttaminen -hanke (RAY), joka kerää, toimittaa ja levittää tietoa, jotta vammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden työssä pysyminen tai työllistyminen helpottuisi. Hanke edistää viestintäyhteistyötä, joka voi koskea artikkeleita, blogeja, postauksia tai muuta sisältötuotantoa ja tapahtumia.