Siirry pääsisältöön

Unelmatyön jalanjäljissä

19.04.2017

Kirsi Ahvenainen ja Tuomas Niemi työn seuraajina GoodwillissaUnelmatyön jalanjäljissä

Keskiviikkona 5.4. vietettiin yhteiseurooppalaista työn seuraamispäivää, Job Shadow Dayta.

– Joskus on vaikeaa päästä alkuun. Siihen tarvitaan sopivaa kannustusta, esimerkkiä, ehkä myös pientä työntöäkin. Job Shadow Day on tärkeä teemapäivä kaikille, joiden elämäntilanne, vamma tai sairaus vaikeuttaa työllistymistä. Päivän aikana päästään tutustumaan töihin, mikä voi sitten auttaa oikean polun ja kouluttautumisen valinnassa. Ennen kaikkea toisten töitä seuraamalla voi saada kuin huomaamatta piristysruiskeen ”Tuohan vaikuttaa mielenkiintoiselle. Kyllä minä tuossa pärjäisin. Taidanpa tarttua toimeen!”, presidentti Niinistö kommentoi tervehdyksessään.

Sotek-säätiö oli mukana tapahtumassa ja Sotekilla työtä pääsi seuraamaan Kahvila Lime Karhulassa, LounasKahvila Lime Kotkassa, Haminan Autopajalla sekä Karhulan ja Kotkan Goodwill®-kierrätysmyymälöissä.

– Sain Vatesilta sähköpostia ja innostuin Job Shadow Daysta heti. Kokosin työryhmän ja lähdimme yhdessä suunnittelemaan teemapäivää Sotekille, säätiön tuetun työn ja avotyön vastaava työhönvalmentaja Minna Lonka sanoo.

Minnan rooli tapahtumassa oli olla organisaattori, työryhmän vetäjä ja yhteyshenkilö.

– Varsinaisena teemapäivänä olen saattanut asiakkaita työpaikoille ja kiertänyt eri paikoissa tapaamassa työhön tutustujia.

Sotekin asiakkaista Kirsi Ahvenainen ja Tuomas Niemi olivat tutustumassa myymälätyöhön Goodwill Kotkan kierrätysmyymälässä. Päivän aikana he olivat muun muassa siistineet hyllyjä ja järjestäneet tuotteita paikalleen.

– Kivaa, että tällaisia päiviä järjestetään. Vaihtelu virkistää ja myymälätyö vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tulevaisuudessa kaupassa työskentely kiinnostaisi, kaksikko hehkuttaa.

Myös Minna toivoo päivän olleen asiakkaille onnistunut.

– Asiakkaita vartenhan tätä työtä tehdään. Halusimme antaa heille mahdollisuuden tutustua heitä kiinnostavaan työhön.

Päivällä on Minnan mukaan myös merkitystä Sotekille.

– Meillä on tarve kehittää toimintoja ja laajentaa säätiön sisällä yhteistyötä. Tästä on hyvä jatkaa siinäkin mielessä.

Kolmatta kertaa Suomessa järjestetty Job Shadow Day on päivä henkilöille, joiden elämäntilanne, sairaus tai vamma vaikeuttaa työllistymistä. Päivän aikana työnantaja antaa työn seuraajalle mahdollisuuden tutustua työpäivään seuraajaa kiinnostavassa työssä. Tapahtumaa koordinoi Vates-säätiö sr ja tapahtuman valtakunnallisena suojelijana toimi Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.