Siirry pääsisältöön

Caritas-Säätiöstä Vatesin uusin taustayhteisö

30.05.2018

Caritas.Oulun ja Rovaniemen alueilla toimiva Caritas-Säätiö sr on liittynyt Vates-säätiön taustayhteisöksi. Vuonna 1998 perustettu säätiö on yleishyödyllinen toimija, jonka tarkoituksena on edistää vanhusten ja vammaisten asuinoloja, terveyttä ja kuntoutusta kristillisen diakonian hengessä. Säätiö muodostaa omistamansa liiketoimintayhtiö Caritas Palvelut Oy:n kanssa Caritas Yhteisön. 

Sekä säätiö että Caritas Palvelut ovat mukana työllistämistoiminnassa. Ne ovat tehneet kuntien kanssa sopimuksia työllistämiseen liittyen ja sitoutuneet ottamaan työkokeilijoita ja työllistämään palkkatuella siihen oikeutettuja henkilöitä. Myös kehitysvammaisten avotyötoiminnassa Caritas Yhteisöt on mukana. 

Säätiön talous- ja hallintojohtaja Aino Kaisa Karjalaisen mukaan Caritas haki Vatesin taustayhteisöksi, koska heillä on tehty pitkään töitä vammaisten henkilöiden parissa. Caritaslaiset uskovat, että he saavat Vates-säätiöltä hyödyllistä ajankohtaista tietoa toimialalta. 

- Maaliskuussa meillä alkoi myös ESR-rahoitteinen hanke Duunista totta, jolla pyritään edistämään vammaisten henkilöiden työllistymistä. Tämä hanke ja osallistuminen kansainväliseen opintomatkaan, jonka Vates järjesti, antoivat sysäyksen hakea Vates-säätiön taustayhteisöksi, Karjalainen sanoo.