Siirry pääsisältöön

Meriva ja TITRY Vates-säätiön taustayhteisöiksi

18.09.2018

Meriva.Vatesilla uusi taustayhteisö Meriva sr (aiemmin Meri-Lapin työhönvalmennus -säätiö) on toiminut Kemin seudulla toistakymmentä vuotta. Säätiö järjestää työtoimintaa sosiaalisena palveluna. Sen kohderyhminä ovat mm. pitkäaikaistyöttömät, syrjäytymisuhan alla olevat nuoret, vajaakuntoiset ja vammaiset henkilöt sekä mielenterveyskuntoutujat. Merivan tarkoituksena on tukea heidän työmarkkinoille tai ammatilliseen koulutukseen pääsyään.

Merivan toiminnanjohtaja Hilkka Halonen sanoo, että säätiö liittyi Vatesin taustayhteisöksi, koska säätiö on tehnyt yhteistyötä Vatesin kanssa pitkän aikaa. Merivalaiset ovat olleet samoissa työryhmissä, ja säätiö kuuluu esimerkiksi Vatesin koordinoimaan Välityömarkkinatoimijoiden yhteistyöryhmään.

Merivan toiminnanjohtaja Hilkka Halonen.- Meille on pienenä ja paikallisesti toimivana yhteisönä tärkeää kuulua valtakunnallisesti toimivaan ja arvostettuun asiantuntijaorganisaatioon. Tämän kautta varmistamme myös sen, että meidän kohderyhmiemme asioita hoidetaan koko maan tasolla, Hilkka Halonen toteaa.

Sote- ja maakuntauudistuksen pyörteissä tapahtuu järjestömaailmassakin valtavasti. Halosen mukaan toimijoiden on välttämätöntä tehdä yhteistyötä ja jakaa tietoa ja kokemuksia, jotta esimerkiksi palveluita tuottavat toimijat pysyvät jatkossakin mukana. Heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllisyyden edistäminen on yhteinen nimittäjä monella 3. sektorin toimijalla.

Asiakkaat ohjautuvat Merivaan TE-toimistosta ja kunnan työllisyyspalveluyksiköstä. Halonen harmittelee sitä, että hallituksen työllisyyskokeiluihin kuuluvan yksikön toiminta Kemissäkin päättyy, koska hallitus ei aio jatkaa kokeiluja. Meriva jatkaa silti palveluiden, kuten kuntouttavan työtoiminnan tarjoamista.


Lisätietoa Merivasta säätiön verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen)

TITRY ry toimii Tampereella. Yhdistyksellä on koneistamo, ompelimo, verkkokaupan lähetyspalvelu ja palvelupakkaamo. TITRY tarjoaa työtä osatyökykyisille ja muille vaikeasti työllistyville.

Yhdistys on ollut kumppanina mukana Pirkanmaalla toimivassa Suomen suurimmassa työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisessa kokeilussa. 

Uutista päivitetty 7.11.2018. TITRYn esittely julkaistiin omana uutisenaan. Lue TITRYstä tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen)