Siirry pääsisältöön

Ryhmävalmennuksen mallit kiinnostavat myös työhönvalmentajia

12.09.2018

Kuva työhönvalmennuksen teemapäivästäVates järjestää vuosittain neljä työhönvalmennuksen teemapäivää. Vuoden kolmas teemapäivä järjestettiin 30.8. yhteistyössä Rinnekoti-Säätiön Kornetin työhönvalmennuksen kanssa.

Teemapäivän nimenä oli Boostia duuniin! – ryhmävalmennuksen malleja ammattilaisille. Päivässä saatiin käytännön kokemus menetelmästä, joka on kehitetty ja tällä hetkellä käytössä Rinnekoti-Säätiössä. Aiheena oli ryhmävalmennuksen malli, jota on hyödynnetty alle 30-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien nuorten, maahanmuuttajien ja kehitysvammaisten ryhmissä, joissa on myös autismin kirjon asiakkaita.

Käytännönläheistä työryhmätyöskentelyä

- Päivän aikana jakauduimme kolmeen ryhmään, jossa jokaisessa me ammattilaiset saimme istahtaa asiakkaan penkille ja työstää itse harjoitteita. Samalla saimme aimo kasan erilaisia menetelmiä, joita voi hyödyntää oman asiakkaan kanssa joko yksilö- tai ryhmämuotoisessa valmennuksessa, kertoo Vatesin kehittämiskoordinaattori Anne Korhonen.

Työryhmät painottuivat kolmeen teemaan: omat vahvuuteni ja roolini ryhmässä, mielenterveyden riskeihin ja suojatekijöihin ja omien selviytymiskeinojen tunnistamiseen sekä vaikuttamiseen yhteiskunnassa. Jokaisessa sai tutustua toiminnallisin menetelmin työryhmän teeman työstämiseen. Jokaista harjoitetta pohdittiin oman asiakasryhmän kannalta, mikä on toimivaa ja mikä sovellettavissa menetelmistä omaan työhön.

Virkistystä ja verkostoitumista

Päivän lounas syötiin Ravintola Pitskun Kanttiinissa, joka on Rinnekoti-Säätiön Kornetin työhönvalmennuksen yksi tärkeä työnantajakumppani ja joka on mahdollistanut monta harjoittelua ja työllistymistä Rinnekodin asiakkaille. Monelle lounas toi arkeen myös työhyvinvointia - sai jakaa asioita ja verkostoitua hyvän lounaan äärellä.

- Päivä tarjosi monelle palautteen perusteella asiantuntevaa ja innostava ilmapiiriä. Vetäjät olivat selvästi itse aidosti innostuneita. Osallistujat saivatkin paljon ideoita ja käytännön vinkkejä sekä arkisiin asioihin uutta näkökulmaa. Erityinen kiitos Rinnekoti-Säätiön työhönvalmentajille ja asiakkaille, jotka mahdollistivat tämän päivän, hehkuttaa Korhonen.

Vatesin työhönvalmennuksen teemapäiviä koordinoi Anne Korhonen. Jos haluat olla kumppanina toteuttamassa teemapäivää ammattilaisille, ota yhteyttä: anne.korhonen(at)vates.fi.

Teemapäivät jatkuvat tänä vuonna alueellisen verkoston tapaamisessa Joensuussa 21.11.2018. Lue lisää: www.vates.fi/tapahtumat.

Kuvat: Meeri Riihelä