Siirry pääsisältöön

TITRY ry Vatesin 45. taustayhteisö

02.11.2018

Titry.TITRY on tamperelainen 55 vuotta sitten perustettu rekisteröity yhdistys, joka sääntöjensä mukaisesti edistää osatyökykyisten (muun muassa pitkäaikaistyöttömät, maahanmuuttajat) ja muiden henkilökohtaisen työesteen takia vaikeasti työllistyvien ja muun ammatillisen kuntoutuksen edellytyksiä.

TITRY tarjoaa edellä mainituille ryhmille sekä yhteistyökumppaneille työ- ja kokeilupaikkoja. Lisäksi yhdistys se tarjoaa paikkoja mm. opiskelijoille (esimerkiksi harjoittelut, oppisopimukset), kuntoutuksen piirissä oleville ja työhön valmennettaville.

TITRYssä toimii aktiivisesti ompelimo, koneistamo ja pientavarapakkaamo. Toimialueemme on koko maa, tilauksia ja tarjouspyyntöjä saadaan eri puolilta Suomea. Yhdistyksessä suunnittellaan ja toteutetaan myös Tampereen kaupungin työllisyyspalveluille erityyppisiä aktivointihankkeita ja maahanmuuttajille kohdistettuja kotouttamis- ja koulutushankkeita. Kantahenkilökunnan määrä on vajaat 50. TITRY on asemoitunut pääosin välityömarkkinasektorille.

- Vates on tuttu yhdistyksellemme lähinnä erimuotoisten osatyökykyisiä koskevien asiantuntijaluentojen ja seminaarien järjestäjänä sekä osatyökykyisten asioiden edunvalvojana. Tätä kautta heräsikin kiinnostus Vatesin taustayhteisöön liittymisestä, TITRYn toimitusjohtaja Jaana Jääheimo sanoo.

- Taustayhteisöksi liittymällä haluamme edistää osatyökykyisten parempaa työllistymistä ja heidän tarpeidensa huomioimista sekä valtakunnallista näkyvyyttä. Näemme tärkeänä olla mukana Vatesin asiantuntijoiden kanssa vaikuttamassa lainsäädäntöön ja korostaa niissä osatyökykyisten työllistymisen tärkeyttä.

Tähän Vates tarjoaa Jääheimon mukaan hyvät eväät muun muassa asiantuntijuuden ja laajan valtakunnallisen viestintäverkostonsa kautta. Tätä mahdollisuutta ei yhdistyksellä yksin toimiessaan olisi.

Titryn henkilökuntaa.Jaana Jääheimo kertoi TITRYn työllistämistoiminnasta Kyvyt käyttöön -lehdessä 1/2018.

– Työllistämistoiminta sopii hyvin kolmannelle sektorille. Toimimme arvopohjalta ja teemme ihmisten työllistämistä omakustannushintaan. Yhteistyötä tehdään niin muiden järjestöjen kuin yksityisenkin sektorin kanssa – ja sitä pitää tehdä paljon, painottaa TITRYn toimitusjohtaja Jääheimo (kuvassa vasemmalla seisomassa).


Lue artikkeli Pirkanmaan työllisyyskokeilusta, jossa TITRY on ollut mukana.