Siirry pääsisältöön

KeKo-hankkeen osallistujaennätys Siilinjärvellä – lähes 90 osallistujaa!

23.01.2019

KeKo-hanke, Pohjois-Savon TE-toimisto ja Sakke-hanke järjestivät yhteistyössä perinteisen välityömarkkinoiden kehittämispäivän Kylpylähotelli Kunnonpaikassa 18.1.2019 Siilinjärvellä. Välityömarkkinat ja työllistämisen tulevaisuus -tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja maakuntauudistuksesta ja palkkatuesta sekä pohdittiin työllistymistä edistävien järjestöjen tulevaisuutta. Osallistujia oli eri sektoreilta ja ympäri maakuntaa.

Tilaisuuden avasi Pohjois-Savon TE-toimiston johtaja Soile Lahti kertomalla maakuntauudistuksen tämän hetken tilanteesta. Maakuntauudistuksesta siirryttiin kasvupalveluihin, kun ylitarkastaja Minna Koljonen ELY-keskuksesta kertoi sekä kasvupalvelulaeista että Pohjois-Savon kasvupalvelupiloteista.

Kunnolla käytännön tasolle päästiin, kun palvelujohtaja Päivi Halonen Pohjois-Savon TE-toimistosta piti esityksen palkkatuesta. Lopuksi TOIMI-säätiön toimitusjohtaja Tuula Hirvonen herätteli järjestötoimijoita pohtimaan tulevaisuutta sekä omaa toimintaansa ja Sakke-hanke jakoi tietoa pohjoissavolaiset.fi -sivustosta ja tulevasta järjestöstrategiasta.

Asiantuntijapuheenvuorojen ja lounaan jälkeen siirryttiin pienempiin työryhmiin, joissa pohdittiin motivoivaa asiakasohjausta, välityömarkkinoiden tulosperusteita, yritysyhteistyötä ja järjestöstrategiaa työllistymistä edistävien järjestöjen näkökulmasta. KeKo ja Sakke-hanke ottivat vetovastuun viimeiseksi mainitusta työryhmästä.

Järjestöstrategia jakaantuu kolmeen toimintalinjaan: uudistuva järjestötoiminta, toimintakykyiset järjestöt ja hyvinvointia ja elinvoimaa edistävät järjestöt. Työllistymistä edistävien järjestöjen ideoita kerättiin kaikkia kolmea eri linjaa varten. Työryhmän osallistujat korostivat erityisesti rahoituksen turvaamista ja sen pitkäjänteisyyttä, yhteistyön merkitystä kaikkien eri toimijoiden kanssa, benchmarkkausta ja järjestöjen omaa uudistumiskykyä. Lisäksi työryhmässä pohdittiin järjestöjen kehittämistarpeita sekä mahdollisen verkoston perustamista.

Palautteiden perusteella tilaisuus oli onnistunut. Tilaisuuden yleisarvosana oli asteikolla 1-4 (1=heikko, 4=kiitettävä) 3,2. Perinnettä onkin tarkoitus jatkaa Pohjois-Savon TE-toimiston välityömarkkinakoordinaattori Sirpa Salmenaution kanssa, ja välityömarkkinoiden kehittämispäivä järjestetään jälleen uudestaan ensi vuonna.

Teksti: Tuuli Riisalo-Mäntynen, hankekoordinaattori