Siirry pääsisältöön

Uusi osatyökykyisille suunnattu osio Tie työelämään -sivustolla

13.06.2019

Osatyökykyisyydestä tietoa tarjoava Tie työelämään -sivusto täydentyi osiolla, joka on suunnattu osatyökykyisille henkilöille, jotka haluavat tietoa työelämään pääsystä tai siellä pysymisestä. Osiota on ollut tekemässä laaja joukko vammais- ja potilasjärjestöjen kokemus- ja työllisyysasiantuntijoita Vates-säätiön koordinoimana.

Osatyökykyisille-sivuilla pääsee tutustumaan eri vaihtoehtoihin valitsemalla ensin, onko työelämässä, etsimässä työpaikkaa vai suunnitteleeko itsensä työllistämistä. Tietoa löytyy muun muassa työkyvyn tuesta, saavutettavasta työympäristöstä, kuntoutuksesta, yritystoiminnasta ja toimeentulon turvaamisesta yrittäjänä.

Kuvakaappaus Tie työelämään -nettisivuilta.

Tie työelämään -sivusto tarjoaa myös ammattilaisille ja työnantajille tietoa palveluista ja keinoista, joilla osatyökykyisen tai vammaisen henkilön työkykyä voi tukea tai työhön pääsyä edistää. Keinovalikoimassa kerrotaan lyhyesti mm. työpaikan keinoista, koulutuksesta ja etuuksista, ja linkitetään lisätiedon lähteisiin.

Esimerkkejä sisällöistä:

  • Työkyky käyttöön! -osiossa on työkykyä tukevia ratkaisuja videoiden, blogikirjoitusten ja podcastien muodossa.
  • Työtä kykyjesi mukaan -sivuilla tehdään rekrytointeja tukevia palveluja tunnetuksi työnantajille.
  • Työkyvyn tuen palvelupolku on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työssään edistävät ihmisten työkykyä.
  • Ammattilaisille tarkoitetulla Foorumilla voi jakaa tietoa ja keskustella aihepiiristä.

Syksyllä 2016 julkaistua Tie työelämään -sivustoa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö. Sivustoa ylläpitävät Kuntoutussäätiö ja Vates-säätiö. Sivusto perustettiin osana hallituksen Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihanketta (2016-18), jonka tavoitteena oli helpottaa osatyökykyisten jatkamista työelämässä ja työllistymistä.

Osatyökykyisten työttömien määrä on laskenut kolmena peräkkäisenä vuonna. Heidän työllisyysasteensa nousun edistäminen jatkuu myös uuden hallitusohjelman neuvottelutuloksessa, jossa todetaan muun muassa, että olennaista on lisätä osatyökykyisten, vaikeasti työllistyvien ja maahanmuuttajien osallistumista työmarkkinoille.

Osatyökykyisille suunnatut sivut (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Tie työelämään -etusivu (linkki aukeaa uuteen välilehteen)