Siirry pääsisältöön

Valmennuksen ammattilaiset: kokoonnutaan Amsterdamiin 27.- 29.5.!

15.02.2019

Kuvassa käydään läpi ahkeran työn tuloksia Markus Neuherzin johdolla Pariisissa.Toukokuun lopussa EUSEn järjestämä Amsterdamin tuetun työllistämisen konferenssi kutsuu jälleen kokoon ohjauksen ja valmennuksen ammattilaisia ympäri Eurooppaa. Paikalle odotetaan yli 500 osallistujaa. Ilmoittautuminen on juuri avattu ja jo nyt osallistujia on tulossa yli 120, myös Euroopan ulkopuolelta, esim. Kanadasta.

EUSE organisaationa täytti viime vuonna 25 vuotta ja sen merkeissä konferenssissa valmistaudutaan julkaisemaan myös uusitut visio ja missio. EUSEn johtokunta on aloittamassa aiempaa systemaattisempaa tiedonkeräystyötä, jotta perustiedot kaikkien maiden tuetun työllistämisen järjestelmästä saataisiin jakoon kaikille tietoa tarvitseville. Valmisteilla on kysymyslomake, jonka pohjalta tietoja kerätään.

Johtokunnan kokous oli tällä kertaa Pariisissa 11.-12.2. Yhtenä keskustelunaiheena oli tulevaisuuden työ ja miten se heijastuu tuetun työllistymisen käytäntöihin ja periaatteisiin. Kokouksessa sovittiin, että työhönvalmentajien koulutuksissa pyritään nostamaan tämä teema esille opiskelijoilta kysyttävien kysymysten avulla. Tämän tarkoituksena on herätellä tulevia valmentajia ajattelemaan mahdollisimman luovasti ja katsomaan ehkä totuttua kauemmas, jotta työelämän murros olisi käännettävissä mahdollisimman hyvin työllistymiseensä tukea tarvitsevien eduksi eikä haitaksi.

Kahvila Joyeux'n polkupyörä Pariisin kadulla.Kokouksen jälkeen vierailimme uudessa, mutta jo hyvin suositussa kahvilassa nimeltä Jouyeux (Iloinen). Kaikilla työntekijöillä on Downin syndrooma. Paikan motto sekä ruokalistan teemat liittyivät iloon ja sydämellä tekemiseen. 

Amsterdamin konferenssiin on edullisempi early bird -hinta 15.3. asti. Tutustu tapahtuman runsaseen tarjontaan EUSE2019-sivuilla.

Euse2019.eu (aukeaa uuteen välilehteen)

Kaija Ray
kehittämispäällikkö