Siirry pääsisältöön

Vatesin tapahtumasyksy käynnistyi kansainvälisillä tapahtumilla

03.09.2019

Vates-säätiön tapahtumasyksy sai vauhdikkaan alun kahdella kansainvälisellä tapahtumalla. Arvo-liitto, Vates ja ILONA-hanke järjestivät yhteisvoimin Yhteiskunnalliset yritykset työllistämisen edistäjinä -tapahtuman 26.8. Invalidisäätiön auditorioon kokoontui noin 120 aiheesta kiinnostunutta kuulijaa. Teema on erittäin ajankohtainen, ja tilaisuus antoi kattavan kokonaiskuvan sekä eurooppalaisesta että kansallisen tason kehittämistyöstä.

Tapahtumassa kuultiin myös Euroopan komission ajatuksia ja suunnitelmia sosiaalisten yritysten roolista ja niiden toiminnan edistämisestä. Suomessa pyritäänkin jalkauttamaan hyviä yhteiskunnallisen yrittämisen käytäntöjä ja malleja. Vates on mukana sekä kotimaisissa että kansainvälisissä verkostoissa, joilla on yhteinen intressi edistää asiaa.

Lue Arvo-liiton kooste Yhteiskunnalliset yritykset työllistämisen edistäjinä -seminaarista (aukeaa uuteen välilehteen).

27.8. Vates järjesti pohjoismaisen työpajan Laatu tuetussa työllistymisessä. Aamupäivällä osallistujat jakoivat omia kokemuksiaan kansainvälisestä hanke- ja muusta yhteistyöstä. Iltapäivällä Grete Wangen Norjan sekä Bertil Johansson Ruotsin tuetun työllistämisen yhdistyksestä kertoivat, miten heidän maissaan on käyty laatukeskustelua, ja millaisia kehittämistoimenpiteitä he pitävät tärkeinä. Teemoihin pureuduttiin syvemmin pienryhmissä.

Yhteinen rajattuun teemaan keskittyvä työtapa koettiin antoisaksi, ja työpajalle toivottiin jatkoa.

Vasi Gafiuc pitää puheenvuoroa seminaarissa.

Vasi Gafiuc, Cefecin (Social Firms Europe) pääsihteeri puhuu Yhteiskunnalliset yritykset työllistämisen edistäjinä -seminaarissa. Vates-säätiö on Cefecin jäsen.

Auditorio on lähes täynnä osallistujia.

Yhteiskunnallisen yrittämisen seminaari keräsi n. 120 osallistujaa.

Grete Wangen Norjan tuetun työllistymisen yhdistyksestä Vatesin järjestämässä pohjoismaisessa työpajassa.

Grete Wangen Norjan tuetun työllistymisen yhdistyksestä Vatesin järjestämässä pohjoismaisessa työpajassa.

Bertil Johansson, Ruotsin tuetun työllistämisen yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

Bertil Johansson, Ruotsin tuetun työllistämisen yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!