Siirry pääsisältöön

Vates-säätiön aluetoiminta jatkuu

12.03.2020

Tuuli ja Hanna katsovat iloisesti hymyillen kameraan.STEA myönsi Vates-säätiölle kolmen vuoden määräaikaisen kohdennetun avustuksen aluetoimintaan. Aluetoiminta on luontevaa jatkoa Vatesin KeKo – Kehittämisen koordinaatio -hankkeelle (2017-2019). Aluetoiminnassa hyödynnetään KeKo-hankkeessa hyviksi havaittuja toimintamalleja ja jatketaan työllisyysverkostojen koordinointia alueilla.

Uudessa aluetoiminnassa aloittaa kaksi aluekoordinaattoria, joista toinen on KeKo-hankkeesta tuttu Tuuli Riisalo-Mäntynen. Toisena koordinaattorina aloitti maaliskuun alussa yamk Hanna Ranta-Pitkänen.

Ranta-Pitkäselle läheisiä arvoja ovat eriarvoisuuden vähentäminen sekä osallisuuden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäminen.

- Työllistymistä, osaamista ja työ- ja toimintakykyä edistävien toimijoiden työn vaikuttavuuden lisääminen sekä osatyökykyisten ihmisten äänen esiin nostaminen ovat aluekoordinaattorin työssä mielestäni tärkeintä, Ranta-Pitkänen sanoo.

Hän uskoo, että eri verkostoissa rakentuu yhteinen näkökulma, joka vahvistuu ajan myötä ja muuttuu yhteisymmärrykseksi, jossa on tilaa myös moniäänisyydelle ja kriittiselle pohdinnalle. Aluetoiminnan kautta voidaan vahvistaa jo olemassa olevia hyviä käytäntöjä ja verkostoja sekä auttaa löytämään uusia kumppanuuksia.

- On tärkeää muistaa, ettei työttömyys ole ihmisen henkilökohtainen ominaisuus. Ihmisen perustarve on tulla kuulluksi ja nähdyksi ja saada kokemuksia siitä, että hänen mielipiteillään on merkitystä. On myös tärkeää, että häntä kohdellaan tasa-arvoisesti, riippumatta sosiaalisesta tai taloudellisesta asemasta. Jokaisella ihmisellä on taitoja ja osaamista, joiden tunnistaminen vahvistaa yhteiskuntaan integroitumista ja työmarkkinoille sijoittumista omien kykyjen ja voimavarojen mukaisesti, Ranta-Pitkänen summaa.

- Odotan kovasti eri maakuntien ja toimijoiden tekemään työhön tutustumista sekä KeKo-hankkeen aikana jo käynnistettyjen toimenpiteiden seuraamista.

KeKo-hanke päätökseen


KeKo-hankkeen loppuraportti valmistuu maaliskuun aikana. Lisäksi KeKo järjestää vielä yhden verkostotilaisuuden Oulussa 31.3.2020 yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjois-Pohjanmaan Sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen kanssa. Tämän jälkeen Riisalo-Mäntynen siirtyy aluekoordinaattoriksi jatkamaan alueilla tehtävää työtä.

- Olen todella iloinen myönnetystä aluetyön rahoituksesta. On mahtavaa päästä jatkamaan alueilla jo KeKon aikana aloitettua kehittämistyötä. Odotan innolla myös yhteistyötä ja ideointia uuden aluekoordinaattorin kanssa, Riisalo-Mäntynen kertoo.

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!