Siirry pääsisältöön

Järjestöt ja kuntakokeilu

03.06.2021

Anne Kallio.Olen Anne Kallio ja palasin noin vuoden tauon jälkeen Vatesiin selvittämään järjestölähtöisen työllistymistä edistävän toiminnan roolia työllistämisen kuntakokeiluissa. Aikaisemmin (2019–2020) tein Vatesissa selvityksen kuntien työllistämispalveluiden vaikuttavuudesta ja työllisyydenhoito elinvoimatekijänä kunnassa -esitteen.

Järjestöt työllistämisen kuntakokeiluissa -selvitys on STEA-rahoitteinen hanke, joka kestää vuoden 2023 loppuun. Siinä tarkastellaan työllistymistä edistävien sekä sosiaali- ja terveysjärjestöjen rooleja työllisyyden kuntakokeiluissa. Tavoitteena on löytää vaikuttavia rakenteita ja toimintamalleja, joiden avulla järjestötoimijoiden asiantuntemus osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen edistämisen tulisi laajasti käyttöön myös kuntakokeiluiden jälkeen.

On mukava palata takaisin osaavaan ja yhteisölliseen työporukkaan. Vatesin sisällä ja verkostoissa on valtava määrä kokemusta ja asiantuntijuutta osatyökykyisten henkilöiden työllistymisen tukemisesta. Olen kiitollinen, että saan olla mukana edistämässä monimuotoisempaa työelämää tässä porukassa.

Uudessa tehtävässäni odotan innolla sitä, että pääsen kuulemaan mahdollisimman monien ajatuksia järjestöjen roolista, niin kuntakokeiluiden kuin järjestöjenkin näkökulmasta: mikä on vaikuttavaa toimintaa, jossa henkilön hyvinvointi, osallisuus ja työllistyminen etenevät?

Yhteistyöterveisin,
Anne Kallio

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!