Siirry pääsisältöön

Korkeakouluharjoittelijan kurkkaus työelämään

16.04.2021

"Olen Onni Karttunen ja aloitin huhtikuussa korkeakouluharjoittelijana täällä Vates-säätiössä. Onni Karttunen. Tällä  hetkellä  opiskelen ensimmäistä vuotta kansainvälisessä yhteiskuntatieteiden maisteriohjelmassa Tampereen yliopistossa. Opinnoissani olenkin erityisesti perehtynyt kansainväliseen yhteiskunta- ja hyvinvointipolitiikkaan ja niiden eri malleihin. Toimin tänä vuonna myös ainejärjestöni puheenjohtajana eli minulla on jo hieman ymmärrystä järjestömaailmasta. Aiemmin olen sekä opiskellut kanditutkintoni että ehtinyt työskentelemäänkin ulkomaille.

Vates antaa upean mahdollisuuden osaamiseni hyödyntämiseen ja syventymiseen, työkokemuksen kerryttämiseen ja myös tulevan pro gradu -tutkielmani ideointiin. Pääsenkin työharjoittelussa mukaan kehittämistoiminnan tehtäviin ja esimerkiksi auttamaan kansainvälisessä hankkeessa yhteiskunnallisten yrityksien osalta. Lisäksi koen Vates-säätiön työn vammaisten, osatyökykyisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden yhdenvertaisen työllisyyden edistämiseksi erittäin tärkeäksi.

Luonteeltani olen lähes aina hyväntuulinen ja kaikille ystävällinen kaveri, jolla on usein hymy herkässä. Olen myös kiinnostunut vieraista maista ja kulttuureista. Se lieneekin syy miksi olen sekä opiskellut kanditutkintoni että työskennellytkin ulkomailla. Toisaalta on kiva olla Suomessa juuri nyt. Vaikka näin korona-aikana arki välillä tuntuukin raskaalta, keskittyminen elämän pieniin asioihin, kuten herkutteluun lähikahvilan ihanalla korvapuustilla tai luonnossa kävelyyn aurinkoisena päivänä, auttaa jaksamaan. Näin keväällä minut tekee aina iloiseksi myös toukokuun euroviisut ja kisakappaleiden kuuntelu näin ennen viisuja.

Lopuksi toivon, että yleinen positiivisuuteni välittyy myös muille. Tosin Vatesin työyhteisö vaikuttaa jo muutenkin todella mukavalta. Odotankin innolla, mitä kaikkea harjoittelujaksoni tulee sisältämään. Joka tapauksessa harjoittelu Vates-säätiössä tarjoaa arvokkaan kurkkauksen suomalaiseen työelämään.

Ystävällisin terveisin,
Onni"