Siirry pääsisältöön

Olavi Sydänmaanlakka jatkaa Vatesin hallituksen puheenjohtajana

08.02.2021

Olavi Sydänmaanlakka istuu tuolilla kädet selkänojalla.Vates-säätiön uusi hallitus valitsi puheenjohtajakseen Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakan. Varapuheenjohtajaksi valittiin Kehitysvammaliiton toiminnanjohtaja Marianna Ohtonen. Sydänmaanlakka toimi puheenjohtajana myös edellisen hallituksen toimikaudella.

Olavi Sydänmaanlakka nostaa esille, että Vates on vuosien ajan toiminut tienraivaajana osatyökykyisille, jotta kaikille mahdollistuisi osallisuus yhteiskunnassa/työelämässä.

- Osatyökykyisillä on osaamista, jota yhteiskunnassa pitäisi hyödyntää ja tukea. Meillä on iso joukko työttömiä, joilla on jopa ammatillisesti hyvä osaaminen, hän toteaa.

- Meillä on vielä paljon tehtävää asenteiden muuttamiseksi niin, että jokainen nähtäisiin arvokkaana osallistujana. Joskus tuntuu siltä, että ns.”osatyökykyiset” nähdään riippakivenä tai rasitteena. Meidän pitää nähdä jokainen osatyökykyinenkin mahdollisuutena. Niin. ja kuka meistä on täysin työkykyinen kaiken aikaa. Ehkä meillä olisi opittavaa osatyökykyisistä, vaikkapa työkuorman säätelyn suhteen, Sydänmaanlakka miettii.

Sydänmaanlakka odottaa innolla tulevaa hallitustyöskentelyä.
- On aina hyvä olla monipuolista osaamista edustavassa seurassa. Aina olen kokouksista uutta mukaani saanut, hän toteaa.

Vatesin hallituksen muut varsinaiset jäsenet ovat Harri Hellstén (Suomen Yrittäjät), Sinikka Hiekkala (Invalidiliitto), Päivi Puhakka (Aivovammaliitto), Alli Tiensuu (SAK), Mikko Räsänen (EK), Jukka Kujala (Kiipula) ja Anu Uhtio (Reumaliitto). Puhakka ja Uhtio tulevat ensimmäistä kertaa mukaan Vatesin hallitustyöskentelyyn. Varajäseninä toimivat Laura Andersson (Invalidiliitto), Simo Klem (Kehitysvammaliitto), Janne Jalava (Mielenterveyden keskusliitto), Auli Rytivaara (EK), Mikko Heinikoski (SAK) ja Petteri Ora (Kiipula).

Vatesin valtuuskunta valitsi säätiön uuden hallituksen 3-vuotiskaudelle lokakuussa 2020.

Kuva: MTKL

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!