Siirry pääsisältöön

Startti työelämään Vatesin järjestöavustajana

10.03.2021

Essi Tervonen papukaijataulun edessä.Olen Essi, Vates-säätiössä maaliskuun alussa aloittanut järjestöavustaja. Vatesiin päädyin Paikka auki -avustusohjelman kautta. Avustusohjelman kautta töihin pääseminen on parasta, mitä työmaailmassa voi tänä aikana olla, etenkin vain työelämän ovesta kurkistaneelle vastavalmistuneelle ja opintoja täysipäiväisesti tahkonneelle valtiotieteiden maisterille.

Järjestömaailma ei kuitenkaan ole täysin tuntematonta aluetta, sillä olen toiminut yliopisto-opintojen ohella sosiologien ainejärjestössä Kontakti ry:ssä sekä tehnyt lyhyen opintoihini kuuluvan harjoittelun Naisasialiitto Unionilla. Vatesissa tulen perehtymään ja osallistumaan monipuolisesti toimintaan vuoden ajan, ja esimerkiksi tiedonkeruu ja tapahtumissa avustaminen kuuluvat tehtäviini.

Puhuessani voi silloin tällöin kuulua pohjoiskarjalalaiset kaksoiskonsonantit. Kiinnostukseni kohteet ovat pysyneet melko muuttumattomina vuosien ajan; saunominen, käsityöt, luonnossa liikkuminen, ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus, ekologisuus, hyvinvointi, värit sekä second hand -vaatteet. Odotan (vuoden parasta juhlaa) vappua ja kesän lämpöä sekä pyöräretkiä. Kaipaan sosiaalista kanssakäymistä ihmisjoukoissa, kulttuurin kuluttamista, kuten teatteria ja museoita sekä festareita. Lisäksi nautin pienistä, kylmiä väreitä aiheuttavista kokemuksista sekä ihailen räiskyviä persoonia, kuten Freddie Mercurya ja Meeri Koutaniemeä.

Jo näin muutaman päivän kokemuksella voin todeta, että Vates on ollut työyhteisönä todella huomioiva, eikä ole jättänyt yksin missään tilanteessa. Yhteisö on reilu kaikkia kohtaan, he tunnistavat toistensa vahvuudet sekä kehittämiskohteet, mutta hyväksyvät ne sellaisenaan ja antavat myös tilaa. Onnekseni vakavan aiheen äärellä Vates-säätiöllä työskentelee avoimia, empaattisia ja huumoripotentiaalia ymmärtäviä ihmisiä. Odotan riemukkaita sekä innostavia, asiantuntijuuttani kehittäviä työpäiviä.

Aurinkoista kevättä,
Essi

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!