Siirry pääsisältöön

Vates-säätiö ja Akava etsivät yhdessä ratkaisuja osatyökykyisten työllistymiseen

18.08.2021

Sote-alan järjestöillä ja työmarkkinajärjestöillä on keskeinen rooli etsittäessä toimivia ratkaisuja osatyökykyisten työllistymiseen. Tänä syksynä Vates ja Akava yhdistävät voimansa yhteisen vaikuttamistyön merkeissä.

Molemmat järjestöt olivat mukana Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihankkeen (OTE) puitteissa vuonna 2018 allekirjoitetussa 14 järjestön julkilausumassa, jossa ne sitoutuivat ottamaan käyttöön eri keinoja, joiden avulla osatyökykyisten henkilöiden työllistyminen ja työssä jatkaminen helpottuu. Nykyisen hallituksen Työkykyohjelman tavoitteena on työllisyysasteen nosto mm. osatyökykyisten työllisyyttä edistämällä. Vates on mukana Työkykyohjelman hankkeissa.

Akavan ja Vatesin yhteisiin, ajankohtaisiin vaikuttamisteemoihin kuuluu mm. keväällä käynnistetty yhdenvertaisuuslain osittaisuudistus, jonka yhtenä tavoitteena on tarkastella työelämäsyrjintää koskevien säädösten muutostarpeita. Yhdenvertaisuusperiaate ja oikeus työhön ovat olennainen osa myös YK:n vammaissopimusta. Vates on tehnyt taustayhteisöilleen kyselyn YK:n vammaissopimuksen tavoitteiden toteutumisesta ja kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä.

Keskeisiä, molempia koskettavia teemoja ovat myös mm. oppivelvollisuuden laajentamisen kokonaisuus ja korkeakoulutuksen saavutettavuus sekä osatyökykyisten työllistymistä tukevan erityistehtäväyhtiön perustaminen. Vates ja Akava ovat mukana uuden yhtiön valmistelussa.

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!