Siirry pääsisältöön

Hyvä kiertoon! osoitti ajankohtaisuutensa – Vastuullisuusajattelu on tullut jäädäkseen

10.05.2022

Vates-säätiön ja Kiipulan yhteisvoimin tuottama Tavoitteena työllistyminen – Hyvä kiertoon! -webinaarisarja osoitti selvästi, että kestävä kehitys on tullut jäädäkseen ja on läpileikkaava teema meidän jokaisen työssä. Tänään 10.5. sarjan kolmannella ja viimeisellä kerralla paneuduttiin kestävään kehitykseen yritysvastuun näkökulmasta.

Vastuullisuuden merkitys on selkeästi kasvanut ja tulee vielä entisestään kasvamaan. Kaikki tilaisuuden puhujat korostivat, että vastuullisuuden teema ei ole enää mikään erillinen saareke. Se on sisäänkirjoitettu organisaatioiden toiminta-ajatukseen, kuten vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä Osuuskunta Tradekasta totesi. Myös kehitysjohtaja Petteri Ora Kiipulasta korosti avaussanoissaan normaaliuden periaatetta.

-Työllistymisen kannalta tärkeä sosiaalinen vastuu on jo yrityksille vähintään yhtä tärkeä vastuullisuuden osa-alue kuin ympäristön huomioiminen, lisäsivät puolestaan projektipäällikkö Riina Hiipakka-Lahti ja projektisuunnittelija Milla Kolehmainen KIERTO-hankkeesta.

Kehittämispäällikkö Jukka Lindberg Vatesista rakensi omassa puheenvuorossaan kokonaiskuvaa siitä, miten meneillään olevat rakenteelliset uudistukset sekä eri ohjelmat kaikki omalta osaltaan tuottavat uutta tietoa ja käytäntöjä niin kestävään kehitykseen kuin vastuullisuuteen. Esimerkkinä mainittakoon tästä Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus tai juuri perustettu uudelleenkäytön verkosto.

Vastuullisuus työelämässä on monipuolinen teema

Tärkeintä työelämän vastuullisuudessa? Ainakin monimuotoisuus ja erilaisuuden hyväksyminen.Tilaisuuden osallistujat pohtivat, mikä heidän mielestään on tärkeintä vastuullisuudessa. Vastauksista näkyy selvästi, että kyseessä todella on nouseva ja hyvin monipuolinen keskustelunaihe työllisyyden kannalta. Osallistujat nostivat esiin mm. monimuotoisuuden, erilaisuuden hyväksymisen, läpinäkyvyyden ja yhteistyön.

Satu Niemelä kommentoi, että viestintä ja tekemisestä kertominen on tärkeä osa vastuullisuustyötä. Vastuullisuusteoista kannattaa kertoa etukäteen ja jakaa läpinäkyvästi onnistumiset ja epäonnistumiset.


Tilaisuuden tallenne on katsottavissa parin viikon kuluessa Vatesin YouTube-kanavalla. Löydät kanavalta myös aiemmat Tavoitteena työllistyminen 1 ja 2 -webinaarit.

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!