Siirry pääsisältöön

Kampanjalla tietoa aluepäättäjille järjestöjen työllisyydenhoidosta

14.03.2022

Kuvassa piirretty kuva sydämestä, joka nostaa raskasta tankoa isoine painoineen ylöspäin. Kutsussa toivotetaan mukaan kidc-off-tilaisuuteen.

Järjestövoimaa alueelliseen työllistämiseen -kampanja kertoo, miksi työllistymistä edistävien järjestöjen palvelut ja toiminnan rahoitus kannattaa turvata. Kampanja on suunnattu aluepäättäjille. Kampanja alkaa kick off -tilaisuudella 27.4.2022 kello 9–11 Helsingissä. Tilaisuus myös striimataan, joten sitä voi seurata myös etänä. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

Työllistymistä edistävien järjestöjen rooli on merkittävä työllisyydenhoidossa, joten on tärkeää turvata niiden toiminta myös tulevaisuudessa. Ihmisten työllistymisedellytyksistä huolehtiminen on paitsi inhimillistä myös vaikuttava reitti kunnan taloudellisiin tavoitteisiin.

Aluepäättäjien kannattaa hyödyntää tämä järjestövoima työllisyyden hoidossa, koska sillä tuetaan kaikkein vaikeimmassa työmarkkina-asemassa olevia ihmisiä. Järjestöjen toiminta edellyttää kuitenkin rahoitusta, koska järjestöjen nykyinen rahoitus tulee yleensä eri tahoilta ja on määräaikaista.

Turvaamalla oman alueensa työllistymistä edistävien järjestöjen rahoitus ja tekemällä niiden kanssa yhteistyötä on aluepäättäjillä konkreettinen mahdollisuus vaikuttaa oman alueensa osatyökykyisten henkilöiden työllistymiseen ja toisaalta esimerkiksi nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen.

Järjestöjen vaikuttavuutta mitataan usein vain avoimille työmarkkinoille siirtyneiden henkilöiden määrän mukaan, mutta se ei kerro koko totuutta. Järjestöillä on osaamista ja pitkä kokemus osatyökykyisten henkilöiden työllistämisestä.

Työllistymisen polku on usein ajallisesti pitkä, mutta oikeilla askelmerkeillä jokaisella on mahdollisuus löytää paikkansa työelämässä.

Kampanja-aika: 27.4 - 31.5.2022 - mutta asiaa pidetään esillä jatkossakin!

Kick off -tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen

Lue lisää järjestöistä työllistämisen edistäjinä