Siirry pääsisältöön

Mukaan aluetoiminnan junaan

20.04.2022

Minna Tarvainen katsomassa kameraan, ruskeat lyhyehköt hiukset ja silmälasit. Olen Minna Tarvainen, ja aloitin maaliskuun lopulla Vatesissa toisena aluekoordinaattorina. Pari viikkoa on mennyt hujauksessa. Työllistämisen toimialalla on meneillään paljon muutoksia yhtä aikaa. Perehdyttävää ja päivitettävää riittää, vaikka en ole ihan keltanokka osatyökykyisten ja vammaisten ihmisten työllistämisen kentällä.

Aiemmin olen kehittänyt työn muotoilun Ratko-mallia ja esteetöntä rekrytointia Vamlasissa. Sosped-säätiön Mieletöntä valoa -toiminnassa puolestaan pohdin osallistujien työelämäpolkuja kokemusasiantuntija-median teon lomassa. Viimeksi piipahdin Helsingin kaupungin urapalveluissa ja kuntakokeilussa.

Erityisesti olen syventynyt työkyvyn ja monimuotoisuuden kysymyksiin. Kokemusasiantuntijuus on myös lähellä sydäntä.
Koulutukseltani olen sosiaalipsykologi ja toimintaterapeutti. Elinikäisen oppimisen hengessä teen parhaillaan YAMK-tradenomitutkintoa Päätöksenteon ilmiöt -opintokokonaisuudessa Laureassa. Siellä kartutan ymmärrystä käyttäytymisen psykologian lähestymistavoista: sitä, miten me ihmiset teemme valintoja ja miten valintoihimme ja käyttäytymiseemme voidaan vaikuttaa.

Työllistämisen ja yhdenvertaisuuden edistämisen lisäksi olen ollut urallani mm. toimittajana, aikuissosiaalityöntekijänä ja projektityössä kotoutumishankkeessa.

Vapaa-ajallan heitän mieluiten repun selkään ja lähden aistimaan luonnon ääniä, tuoksuja ja värejä. Mökki Kallaveden rannalla on yksi lempipaikoistani. Siellä samoin kuin kotonakin rentoudun mielelläni myös kirjojen parissa.

Haluan omalla panoksellani avittaa erilaisten ihmisten, toimijoiden ja ajatusten välistä ymmärrystä ja verkottumista. Uskon siihen, että yhdessä hyvä tulee. Sitä pääsen tekemään uudessa pestissäni. On ilo hypätä aluetoiminnan junaan ja olla mukana vauhdissa viemässä järjestövoimaa työllistämiseen! Nähdään matkalla ja asemilla.

Minna Tarvainen

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!