Siirry pääsisältöön

Skenaarioita ja muutostyyppejä – Järjestöt työllisyyden kuntakokeilussa -hankkeen kuulumisia

05.10.2022

Sinisellä pohjalla teksti Skenaarioita, muutostyyppejä ja yhteisiä keskusteluja. Työelämän tutkimuspäivät on Tampereella syksyisin järjestettävä tapahtuma, johon työelämän tutkimuksesta kiinnostuneet saapuvat keskustelemaan ja esittelemään työtään ja tutkimustaan työelämän ajankohtaisista aiheista. Tänä vuonna tutkimuspäivien yhtenä teemaryhmänä oli työllisyyden edistämisen ekosysteemi, jossa Vates-säätiön Järjestöt työllisyyden kuntakokeilussa –hanke kertoi järjestöjen roolista työllisyydenhoidossa.

Järjestöt työllisyyden kuntakokeilussa -hankkeessa on tehty loppukevään ja alkusyksyn aikana 50 järjestöpuhelua eri kuntakokeilualueiden työllisyyttä edistäviin järjestöihin. Puheluissa kysyttiin vastaajien ajatuksia yhteistyöstä kuntakokeilun kanssa, järjestön keinoista seurata toimintansa vaikuttavuutta sekä tulevien uudistusten vaikutuksista järjestön toimintaan. Lisäksi hankkeessa on aiemmin käyty puhelinkeskusteluja eri alueiden kuntakokeilujen vetäjien kanssa.

Puheluiden aineistoista koostettiin skenaarioita järjestöjen ja kuntien alueellisista yhteistyömalleista. Skenaarioiden avulla hahmotettiin muun muassa erilaisia järjestöjen rahoitusmalleja, palveluiden tavoitteita ja erilaisiin yhteistyömalleihin liittyviä haasteita. Skenaariotyötä jatketaan kuluvan syksyn ja tulevan talven aikana asiantuntijahaastattelujen ja työpajatyöskentelyn menetelmin.

Skenaarioiden lisäksi haastatteluaineiston perusteella tehtiin tyypittelyjä siitä, millaisin eri tavoin järjestöt suhtautuvat tuleviin muutoksiin. Tyypittelyt julkaistaan myöhemmin Vates-säätiön kanavilla ja hankkeen nettisivuilla. Tästä lisää myöhemmin.

Tutkimuspäivillä hankkeen esitys herätti kiinnostusta ja kirvoitti hyviä keskusteluja työllisyyspalvelujen muutosten vaikutuksista kenttään. Tutkimuspäivillä käytyjen yhteispohdintojen innoittamana hanke kutsuu kiinnostuneita ottamaan rohkeasti yhteyttä ja tulemaan mukaan pohtimaan työllisyyttä edistävien järjestöjen roolia tulevaisuudessa.

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!