Siirry pääsisältöön

Vates-säätiön Jukka Lindberg Työkanava Oy:n hallitukseen

12.05.2022

Jukka Lindberg sinisessä puvuntakissa, istuu nojatuolissa ja katsoo kameraan. Lyhyet vaaleanruskeat hiukset.Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee valtion erityistehtäväyhtiö Työkanava Oy:n toiminnan käynnistämistä 1.7.2022 lukien. Ministeriö on yhtiön omistajaohjauksesta vastaavana tahona nimittänyt Työkanavalle hallituksen. Hallituksessa on mukana Vates-säätiön kehittämispäällikkö Jukka Lindberg.

Lindbergillä on pitkä kokemus välityömarkkinoiden kehittämisestä ja sitä ennen liiketoiminnan kehittämisestä ja yritysstrategioiden parissa työskentelystä. Vates-säätiössä hänelle on kertynyt kokemusta vammais- ja potilasjärjestöjen toiminnasta. Lindberg tuntee myös erittäin hyvin Ruotsin Samhall-yhtiön, josta Työkanavaan haettiin mallia, mutta soveltaen, kuten myös Suomen taannoisen työpankkikokeilun.

Hallituksen puheenjohtajana toimii alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja varapuheenjohtajana toimitusjohtaja (eläkkeellä) Jukka Kinnunen. Hallituksen muut jäsenet ovat osastopäällikkö Raimo Antila, sosiaali- ja terveysministeriö, johtaja Sirpa Huuskonen, Tokmanni, viestintäpäällikkö Essi Lindberg, Labore ja toimitusjohtaja Leena Munter, Haltija Group Oy.

Vates-säätiö on painottanut yhtiön perustamista koskevissa lausunnoissaan mm. asiakas- ja palveluohjauksen merkitystä ja työhönvalmennusta, ja ylipäätään asiakkaiden yksilöllistä palvelua. Palvelun ja ohjauksen on oltava asiantuntevaa, jotta Työkanavaan ohjautuu vain henkilöitä, joille se on senhetkiseen tilanteeseen sopivin paikka.

Jukka Lindbergin mukaan Työkanava tuo uutta olemassa oleviin työllistämisen tuen palveluihin, ja valtion vahva tuki antaa mahdollisuuden pitkäjänteiseen toiminnan kehittämiseen.

- Keskiössä on kohderyhmä, erityistä tukea työllistymiseensä tarvitsevat ja vammaiset henkilöt, joiden työpanosta myydään avoimille työmarkkinoille. Työkanava tulee tekemään yhteistyötä järjestöjen ja välityömarkkinatoimijoiden kanssa ja rakentamaan omanlaistaan toimintatapaa, Lindberg toteaa.

Työministeri Tuula Haatainen toteaa TEM:in tiedotteessa olevansa iloinen Työkanavan liiketoiminnan käynnistymisestä.

- Työkanava on ennen kaikkea työkalu kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien osatyökykyisten työllistämiseen, eli sen ryhmän, joka on aiemmin jäänyt sivuun työllisyystoimissa tai joita ei ole onnistuttu työllistämään, Haatainen sanoo.
Työkanavaa koskeva laki tulee voimaan 1.7.2022 ja yhtiön toiminta käynnistyy vaiheittain vuoden 2022 aikana. Yhtiölle ollaan valitsemassa toimitusjohtajaa.

Yhtiö alkaa työllistää kaikkein vaikeimmin työllistyviä työttömiä ja työhaluisia osatyökykyisiä henkilöitä. Tavoite on tukea heidän osaamistaan ja työmarkkinavalmiuttaan niin, että mahdollisimman moni siirtyisi työsuhteeseen avoimille työmarkkinoille.

Työkanava Oy:n perustaminen liittyy pääministeri Sanna Marinin hallituksen tavoitteeseen edistää osatyökykyisten työllistymistä ja kehittää uudella tavalla välityömarkkinoita. Työkanava on yksi hallituksen Työkykyohjelman toimenpiteistä työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalalla.

TEMin uutinen Työkanavan hallituksen nimittämisestä

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!