to 9. joulukuuta 2021 09.00.00
Luet parhaillaan hankkeen ensimmäistä uutiskirjettä! Jatkossa uutiskirje tipahtaa sähköpostiisi kahden kuukauden välein, aina kuun ensimmäisellä viikolla.
Vinkkaa uutiskirjeestä myös kollegallesi! Uutiskirjeen voi tilata tästä linkistä.
Kaikki linkit aukeavat uusiin välilehtiin.
Verkkosivut ovat hankkeen kotipesä. Niiden kautta löydät jatkossa kootusti hanketta koskevat uutiset ja blogikirjoitukset, hyödyllisiä linkkejä sekä muuta mukavaa hankkeeseen ja sen teemoihin liittyen! Verkkosivut ovat osa vates.fi-sivustoa.
Tutustu hankkeen verkkosivuihin
Elämänlaatua ruuasta -hankkeen aloituswebinaari järjestettiin syyskuussa. Webinaarissa kuultiin hanke-esittelyn ohella mielenkiintoisia puheenvuoroja muun muassa ruoka-avusta ja hanketyön roolista terveyden ja työllisyyden edistämisessä. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kokonaisuudessaan Vates-säätiön Youtube-kanavalla.
Katso aloituswebinaarin tallenne
Syyskuussa järjestetyssä aloituswebinaarissa Elämänlaatua ruuasta -hankkeen syntyyn vahvasti vaikuttaneet Päijät-Soten johtava ravitsemusterapeutti Raisa Valve ja tulosyksikköpäällikkö Maarit Laitinen sekä Vates-säätiön toimitusjohtaja Jaana Pakarinen palauttelivat mieleen, miten hankkeessa kaikki sai alkunsa. Keskustelua käytiin ruuan, hyvinvoinnin ja työllistymisen edellytysten rajapinnoista. Paneelikeskustelun parhaat palat pääset lukemaan täältä.
Lue kooste paneelikeskustelusta
Artikkeli julkaistiin Vates-säätiön Kyvyt käyttöön -lehden tuoreimmassa numerossa. Lehden pääset lukemaan tästä linkistä.
Elämänlaatua ruuasta -hankkeen kehittämistyössä on mukana viisi Klubitaloa ympäri Suomen. Mutta miten ruoka on läsnä Klubitalojen arjessa? Kuinka ruokaan ja yhdessä syömiseen suhtaudutaan? Entä miten korona-aika on näkynyt Klubitalojen ruokaan liittyvässä arjessa? Näitä asioita valottaa blogikirjoituksessaan hankkeemme ohjausryhmässäkin mukana oleva Päivi Lepistö, joka on Suomen Klubitalot ry:n projektipäällikkö.
Vuosi on pian vaihtumassa seuraavaan ja uudet tuulet puhaltavat myös Elämänlaatua ruuasta -hankkeessa. Hankkeen ensimmäinen, suunnitteluun keskittynyt vaihe, tulee vuoden vaihteessa päätökseensä. Uuden vuoden myötä tammikuussa työelämän ulkopuolella olevien parissa työskentelevistä ammattilaisista koostuva kehittämistyöryhmä aloittaa toimintansa ja tästä olemme innoissamme! Tarkemmin hankekuulumisista pääset lukemaan hanketyöntekijä Johanna Puttosen blogikirjoituksesta.
Lukuvinkkejä-lista kokoaa uutiskirjeen oheen mielenkiintoisia linkkejä ja vinkkejä hankkeen teemoihin liittyen. Kurkkaa tässä kuussa ainakin nämä:
Otamme mielellämme vastaan juttuvinkkejä Elämänlaatua ruuasta -hankkeen uutiskirjettä varten! Onko tuloillaan työelämän ulkopuolella olevien hyvinvointiin liittyviä tapahtumia tai tilaisuuksia? Tai tuliko mieleesi hankkeen teemoja käsittelevä julkaisu, kampanja tai muu juttuvinkki? Lähetä vinkkisi tai valmis teksti osoitteeseen johanna.puttonen@phhyky.fi. Otsikoi viesti: ”Juttuvinkki uutiskirjeeseen”.
Elämänlaatua ruuasta -hanketta toteutetaan Terveyden edistämisen määrärahalla (STM). Hanketta hallinnoi Päijät-Sote kumppaneinaan Itä-Suomen yliopisto ja Vates-säätiö sr.
Elämänlaatua ruuasta Twitterissä: @elamanlaatuaru
Elämänlaatua ruuasta Innokylässä.
Elämänlaatua ruuasta -hankkeen lyhyt esittely. Projektityöntekijä Johanna Puttonen. YouTube (3.22 min.)
Elämänlaatua ruuasta -hanke polkaistiin käyntiin aloituswebinaarissa 15.9.2021.
Katso tallenteelta hanke-esittely ja monta mielenkiintoista puheenvuoroa ruuasta, ravitsemuksesta ja työllistymisen edellytyksistä. Mukana myös paneelikeskustelu hankkeen taustoista.
Allaolevat linkit aukeavat uuteen välilehteen.
Johanna Puttonen
Projektityöntekijä
johanna.puttonen@paijatha.fi
044 440 3071
Tiina Jäppinen
Hankkeen viestintä
tiina.jappinen@vates.fi
044 546 4987