Siirry pääsisältöön

Uutiskirje 1/2021

to 9. joulukuuta 2021 09.00.00

Elämänlaatua ruuasta -uutiskirje.


Tervetuloa Elämänlaatua ruuasta -hankkeen uutiskirjeen pariin!

Luet parhaillaan hankkeen ensimmäistä uutiskirjettä! Jatkossa uutiskirje tipahtaa sähköpostiisi kahden kuukauden välein, aina kuun ensimmäisellä viikolla.

Vinkkaa uutiskirjeestä myös kollegallesi! Uutiskirjeen voi tilata tästä linkistä.

Kaikki linkit aukeavat uusiin välilehtiin.


Hankkeen verkkosivut on avattu!

Verkkosivut ovat hankkeen kotipesä. Niiden kautta löydät jatkossa kootusti hanketta koskevat uutiset ja blogikirjoitukset, hyödyllisiä linkkejä sekä muuta mukavaa hankkeeseen ja sen teemoihin liittyen! Verkkosivut ovat osa vates.fi-sivustoa.

Tutustu hankkeen verkkosivuihin


Katso aloituswebinaarin tallenne ja lue uutinen tapahtumasta

Elämänlaatua ruuasta -hankkeen aloituswebinaari järjestettiin syyskuussa. Webinaarissa kuultiin hanke-esittelyn ohella mielenkiintoisia puheenvuoroja muun muassa ruoka-avusta ja hanketyön roolista terveyden ja työllisyyden edistämisessä. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa kokonaisuudessaan Vates-säätiön Youtube-kanavalla.

Katso aloituswebinaarin tallenne

Lue uutinen tapahtumasta


Keskustelua ruuasta, hyvinvoinnista ja työllistymisen edellytyksistä

Raisa Valve, Maarit Laitinen ja Jaana Pakarinen.

Syyskuussa järjestetyssä aloituswebinaarissa Elämänlaatua ruuasta -hankkeen syntyyn vahvasti vaikuttaneet Päijät-Soten johtava ravitsemusterapeutti Raisa Valve ja tulosyksikköpäällikkö Maarit Laitinen sekä Vates-säätiön toimitusjohtaja Jaana Pakarinen palauttelivat mieleen, miten hankkeessa kaikki sai alkunsa. Keskustelua käytiin ruuan, hyvinvoinnin ja työllistymisen edellytysten rajapinnoista. Paneelikeskustelun parhaat palat pääset lukemaan täältä.

Lue kooste paneelikeskustelusta

Artikkeli julkaistiin Vates-säätiön Kyvyt käyttöön -lehden tuoreimmassa numerossa. Lehden pääset lukemaan tästä linkistä.


Blogi: Klubitaloissa yhteinen ruokailu on osa mielekästä toimintaa

Elämänlaatua ruuasta -hankkeen kehittämistyössä on mukana viisi Klubitaloa ympäri Suomen. Mutta miten ruoka on läsnä Klubitalojen arjessa? Kuinka ruokaan ja yhdessä syömiseen suhtaudutaan? Entä miten korona-aika on näkynyt Klubitalojen ruokaan liittyvässä arjessa? Näitä asioita valottaa blogikirjoituksessaan hankkeemme ohjausryhmässäkin mukana oleva Päivi Lepistö, joka on Suomen Klubitalot ry:n projektipäällikkö.

Lue Päivin blogikirjoitus


Hanke etenee: Suunnitteluvaiheesta kehitysvaiheeseen

Vuosi on pian vaihtumassa seuraavaan ja uudet tuulet puhaltavat myös Elämänlaatua ruuasta -hankkeessa. Hankkeen ensimmäinen, suunnitteluun keskittynyt vaihe, tulee vuoden vaihteessa päätökseensä. Uuden vuoden myötä tammikuussa työelämän ulkopuolella olevien parissa työskentelevistä ammattilaisista koostuva kehittämistyöryhmä aloittaa toimintansa ja tästä olemme innoissamme! Tarkemmin hankekuulumisista pääset lukemaan hanketyöntekijä Johanna Puttosen blogikirjoituksesta.

Lue Johannan blogikirjoitus


Lukuvinkkejä

Lukuvinkkejä-lista kokoaa uutiskirjeen oheen mielenkiintoisia linkkejä ja vinkkejä hankkeen teemoihin liittyen. Kurkkaa tässä kuussa ainakin nämä:


Jaa meille juttuvinkkisi uutiskirjeeseen!

Otamme mielellämme vastaan juttuvinkkejä Elämänlaatua ruuasta -hankkeen uutiskirjettä varten! Onko tuloillaan työelämän ulkopuolella olevien hyvinvointiin liittyviä tapahtumia tai tilaisuuksia? Tai tuliko mieleesi hankkeen teemoja käsittelevä julkaisu, kampanja tai muu juttuvinkki? Lähetä vinkkisi tai valmis teksti osoitteeseen johanna.puttonen@phhyky.fi. Otsikoi viesti: ”Juttuvinkki uutiskirjeeseen”.


Kiitos kuluneesta vuodesta ja yhteistyöstä sekä hyvää joulua!

Hyvää joulua!

Elämänlaatua ruuasta -hanketta toteutetaan Terveyden edistämisen määrärahalla (STM). Hanketta hallinnoi Päijät-Sote kumppaneinaan Itä-Suomen yliopisto ja Vates-säätiö sr.

Elämänlaatua ruuasta Twitterissä: @elamanlaatuaru

Elämänlaatua ruuasta Innokylässä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Elämänlaatua ruuasta teksti ja vihreä sydän.

Mistä on kyse?

Elämänlaatua ruuasta -hankkeen lyhyt esittely. Projektityöntekijä Johanna Puttonen. YouTube (3.22 min.)

Katso aloituswebinaari

Elämänlaatua ruuasta -hanke polkaistiin käyntiin aloituswebinaarissa 15.9.2021.

Katso tallenteelta hanke-esittely ja monta mielenkiintoista puheenvuoroa ruuasta, ravitsemuksesta ja työllistymisen edellytyksistä. Mukana myös paneelikeskustelu hankkeen taustoista.

Seuraa hanketta

Yhteystiedot

Hymyilevä valkopaitainen Johanna Puttonen, jolla tummasankaiset silmjälasit.

Johanna Puttonen
Projektityöntekijä
johanna.puttonen@paijatha.fi
044 440 3071

Hymyilevä Tiina Jäppinen musta, puna, keltaraidalisessa paidassa.

Tiina Jäppinen
Hankkeen viestintä
tiina.jappinen@vates.fi
044 546 4987