PARTYn uutiset

Party-hankkeen koulutuspäivässä ennätysyleisö

to 14. syyskuuta 2017 10.57.00

Mielenterveyden, päihdeongelmien ja työttömyyden välisen suhteen ja vaikutusten pohdinta veti lähes 120 kuulijaa Saloon. Helka Raivio käynnisti päivän pohtimalla työn merkitystä ja nosti puheessaan esiin lukuisia käytännön ristiriitoja, mitä viime aikojen työllisyys- ja sosiaalipolitiikan linjaukset ovat hänen mielestään tuottaneet työllistymisen kehittymiseen. Hän pohti myös osallisuuden luonnetta työmarkkinoilla.

Olavi Kaukonen puolestaan johdatteli päivän pääteemaan ajatuksella ”kumpi on muna ja kumpi kana”, kun mietitään päihdeongelmien syntyä, riskitekijöiden mahdollista kumuloitumista työttömyyden aikana ja alkoholipolitiikan eri toteuttamisvaihtoehtojen seurauksia. Alkoholilainsäädännön uudistaminenhan on erittäin ajankohtainen aihe tällä hetkellä. Markus Partanen puhui oman työnsä kokemusten kautta hyvin elävöittävin esimerkein ongelmien puheeksi ottamisesta.

Kokemusasiantuntijoiden pääviestinä tuli esiin ongelmien raadollisuus. Sekä Tarja Riitinki että Voitto Suominen kuulevat järjestöaktiiveina ihmisten tarinoita, näkevät heidän hätänsä sekä ongelmien kasautumisen seuraukset käytännössä.

Jyrki Rinta-Jouppi halusi haastaa yleisön ryhtymään omassa työssään sisäisen motivaation synnyttämisen ja johtamisen asiantuntijoiksi, jotta toivon ylläpitäminen säilyy ja voimavarat saadaan hyötykäyttöön tähän hetkeen.

Lopuksi vielä Pauliina Mattila-Holappa kertoi tuloksia isosta nuoren aikuisten mielenterveyteen perustuvaan työkyvyttömyyteen liittyvästä tutkimuksesta. Aineistossa oli tutkittu mielenterveyssyistä eläkkeelle jääneitä alle 35-vuotiaita.Pauliinalla on aiheesta valmistumassa lähiaikoina myös oma väitöskirja.

Party-hankkeen yhteiset koulutuspäivät ovat aina keränneet salin täyteen osallistujia, tervetuloa siis hankkeen puitteissavielä kerran Turkuun 21.11.17.

Tutustu päivän materiaaleihin