Siirry pääsisältöön

Valintakriteerit vuonna 2022

Ensimmäiset palkitut Tulisielut olivat työhönvalmennuksen pitkän linjan kehittäjiä. Tänä vuonna tunnustus annetaan välityömarkkinatoimijalle, joko henkilölle, työparille tai tiimille, joka on edistänyt uusien työllistymisratkaisujen syntymistä tai luonut uusia työpaikkoja.

 Palkittava henkilö

  • on edistänyt vammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä luomalla uusia työpaikkoja tai rakentamalla aktiivisesti uusia työllistämismahdollisuuksia ja -käytäntöjä
  • on tehnyt aktiivista yhteistyötä laajasti eri työnantajien kanssa niin yksityisellä, julkisella kuin välityömarkkinasektorilla ja tuloksellisesti pyrkinyt luomaan uusia, pysyviä työllistymisratkaisuja
  • on pitkäjänteisesti kehittänyt eri menetelmiä ja innovatiivisia ratkaisuja työllistymisen edistämiseksi

Uusi tulisielulogió - keltainen liekki, Tulisielu-teksti, Vates-logo.

Tulisielu-palkintoehdokkaat 2022

Vuoden 2022 Tulisielu ehdokkaiden äänestys on avattu. Äänestyksen tulos julkistetaan ja Tulisielu-tunnustus luovutetaan 24.5.2022 Vates-säätiön valtuuskunnan kokouksen yhteydessä.


Marjo Jokipii, toimitusjohtaja, Sotek-säätiö
Kimmo Kumlander, toimitusjohtaja Silta-valmennusyhdistys ja Valo-Valmennusyhdistys
Pirjo Lehtola, palvelupäällikkö, Eduro-säätiö

Marjo Jokipii, toimitusjohtaja Sotek-säätiö

Marjo Jokipii, tumma jakku ja keltainen pusero.Marjo Jokipii toimii Sotek-säätiön toimitusjohtajana ja Goodwill Suomi Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi hän kuuluu kansainvälisen tuetun työllistämisen järjestön Workability Internationalin hallitukseen. Hän on ollut avainasemassa kansainvälisen Goodwill-konseptin tuomisessa Suomeen, sen jalkauttamiseen ja laajentamiseen. Konseptin tavoitteena on palkkatyön mahdollistaminen vammaisille ja osatyökykyisille henkilöille mukautettujen työtehtävien avulla.

Marjo on omassa organisaatiossaan määrätietoisesti kehittänyt ja laajentanut työllistymistä tukevia palveluja. Hän on osallistanut kehittämistyöhön vahvasti myös oman henkilöstönsä. Marjon johtamisfilosofia perustuu vahvasti ja näkyvästi arvopohjaiseen toimintakulttuuriin.

Kimmo Kumlander, toimitusjohtaja Silta-valmennusyhdistys ja Valo-Valmennusyhdistys

Parrakas, pitkätukkainennKimmo Kumlander tummassa hupparissa.Kimmo Kumlander toimii Silta-Valmennusyhdistyksen ja Valo-Valmennusyhdistyksen toimitusjohtajana. Hän toimii myös alan etujärjestö Oktetin ja Pirkanmaan alueen yhteisjärjestön hallituksen puheenjohtajana. Silta-Valmennus tuottaa monipuolisesti palveluja osatyökykyisille ja muille haavoittuvassa asemassa oleville henkilöille.

Kimmo haluaa vaikuttaa vahvasti kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien ryhmien (mm. vapautuvat vangit) tukemiseen. Hänelle on tärkeää, että kaikki saavat mahdollisuuden. Kimmolla on työtaustaa myös oppilaitosmaailmassa, ja hän nivookin toiminnassaan luontevasti koulutus- ja työllisyyskentän tutkimus- ja kehittämistyötä yhteen.

Kimmo on toiminnallaan saanut organisaationsa nopeaan kasvuun ja innovoinut erilaisia toimintoja ja toimintamalleja hankkeiden avulla, myös kansainvälisten. Hän rakentaa tiivistä yhteistyötä työnantajiin ja panostaa laajasti verkostojen rakentamiseen.

Pirjo Lehtola, palvelupäällikkö, Eduro-säätiö

Lyhythiuksinen Pirjo, kukallinen paita ja silmälasit.Pirjo Lehtola on palvelupäällikkönä Eduro-säätiöllä, joka toimii Lapin maakunnan alueella. Pirjo on toiminut pitkään kehittäen aktiivisesti alueellista yhteistyötä monialaisen toiminnan kehittymiseksi mm. projektipäällikkönä Rovaseudun Monet kuntakokeiluhankkeessa. Hän on nostanut esille vaikeasti työllistyvien henkilöiden vahvuuksia ja mahdollisuuksia työmarkkinoiden näkökulmasta. Työssään Pirjo on hakenut hyviä työllistämiskäytäntöjä avarakatseisesti myös Suomen ulkopuolelta.

Pirjo Lehtola on vahva työllisyydenhoidon kehittäjä ja vaikuttaja niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Hän on Kemijärvellä Saura-säätiön toimitusjohtajana ollessaan ollut perustamassa, käynnistämässä ja kehittämässä yhteiskunnallisena yrityksenä toimivan Osuuskunta Uurton liiketoimintaa. Pirjo on vastannut myös Toimio -konseptin kehittämisestä, joka on innoittanut ja vaikuttanut välityömarkkinoiden kehittämiseen myös valtakunnallisesti. Toimio -konsepti rakenteena on viety Eduro-säätiöllä käytäntöön, joka on edistänyt vaikeimmin työllistyvien henkilöiden siirtymiä koulutukseen ja työhön.

Äänestä Tulisielua (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Paluu Tulisielu-sivulle