Siirry pääsisältöön

(Kadonnutta) luovuutta etsimässä?

22.04.2021

Kehittämispäällllikö Jukka Lindberg värikkään taulun edessä.Vanhan sanonnan mukaan luovuus alkaa siitä, kun rahat loppuvat. En tiedä, kuinka hyvin tämä pitää paikkaansa, tai onko ilmiöllä yhteyttä välityömarkkinoiden toimintaan, mutta luovuutta ja innovatiivisuutta työllistymisessä tukea tarvitsevien henkilöiden palveluiden kehittäminen kiistämättä vaatii yhteiskunnan asettamien vaatimusten ja ympärillä tapahtuvien muutosten ristiaallokossa.

Onko innovatiivisuutta osattu kannustaa ja tukea riittävän hyvin? Jos ei tähän mennessä, niin toivottavasti aiempaa paremmin jatkossa. Sosiaaliset innovaatiot – esimerkiksi uudenlaiset yhteiskunnallista ja sosiaalista hyvinvointia tuottavat toimintamallit – ovat pikkuhiljaa nousseet aina vain korkeammalle niin Euroopan unionin kuin eri jäsenmaidenkin yhteiskuntapolitiikan agendalla. Tämän olettaisi, ja siltä näyttääkin, heijastuvan myös alkaneen ESR+ -rahoituskauden hankerahoituksessa.

Kaiken kaikkiaan näen tämän meidän toiminnallemme ja kentän toimijoille positiivisena uutisena. Toimialan kehittämiseen saadaan kokonaan uudenlaista puhtia, kun asioiden tarkastelutavat avartuvat ja uudenlaisia palveluja sekä toimintatapoja myös aktiivisesti tuetaan.

Jukka Lindberg
kehittämispäällikkö

Kommentointi

Huom. Kommentin jättämällä yhteystietosi, myös sähköpostiosoite, eivät tule Vatesin tietoon. Jos toivot Vatesilta vastausta kommenttiisi, ole hyvä ja lähetä yhteystietosi kommentin kera myös seuraavaan osoitteeseen:kati.savela-vilmari(at)vates.fi Kiitos!